Vintern är full av liv

När det är plogat är det inte så dumt med all snö. Kylan störde mig inte idag. Njöt på den stillsamma morgonpromenaden. Det var tyst. Jag befann mig här och nu. Vandrade inte bort i mina tankar, var inte irriterad. Det var helt fridfullt. Avslappnat.

Vill att februari månad ska gå långsamt. Ju närmare mars jag kommer, närmare kommer paniken av att inte veta hur allt ska sluta. Tacksam för dagar jag fokuserar på att leva i nuet och inte grubbla på framtiden. Just nu vet jag inte var jag kommer bo efter mars. En del av mig känner att jag är för lugn just nu och en annan del är stolt över mig själv över att jag inte har brutit ihop. Står fortfarande här. Gråter inte. Tar det lugnt. Vet dock att om jag börjar analysera problemet då kommer paniken. Förtvivlan. Rädsla. Känslan av att ge upp. Just nu är det en dag i taget som gäller och göra det bästa av dom dagarna.
Bort från problemen och in i nuet. Vackra vinterland. Tänk vad moder natur kan erbjuda. Fruset och magsikt. Livet står stilla för en stund när allt är fruset. Men det är inte dött, lyssnar du tillräckligt noga kan du höra fåglarna i träden som busar med varandra. Tittar du noga kan du se rådjuren gå förbi. Även vintern är full av liv.

Gillar