Vackert avslut

Kan detta vara slutet på sommaren? I så fall är det ett vackert avslut. En vacker solnedgång mot träden utanför mitt köksfönster. Jag känner mig redo för att den ska leda mot sitt slut. Nu längtar jag efter höst. Att kunna andas igen. Kunna njuta av promenaderna ute. Slippa ha shorts på sig. Slippa funderar på vad som är praktiskt och svalt varje gång jag ska ut med Enzo. Längtar efter kylan. Mysa runt i tjocktröjor, stickat, och jeans. Har under sommaren envisas med att ibland ha jeans på mig men har fått ångra det bittert när jag har börjat svetta på benen och sedan fått panik av värmen.

Nu enligt SMHI ska det gå mot svalare temperaturer om en nu kan lita på deras prognoser. Är alltid lika skeptisk när jag tittar igenom väderleksrapporter men om det stämmer ska det gå ner på 16 grader nästa vecka och det kunde inte komma mera lägligt.

Jag känner mig alltid mer inspirerad på hösten, mer kreativ. Får ny energi och ny livsglädje. Inspireras av alla färgerna på löven. Friska höstluften som gör att jag kan andas igen. Blir mer naturligt att mysa till det hemma. Ro om sig själv. Allt blir mer naturlig och avslappnat för mig. Kanske är det för att jag är född i november, kom in i världen i ett svalare klimat och därför trivs jag bättre i det. Vem vet vad det beror på? Varför föredrar vissa värmen och klarar av det bättre än andra? Vet att min asperger har lite med saken att göra med det kan inte hela orsaken.

Gillar