Upp med sommargarderoben

Både igår och idag har jag varit i rensartagen. Igår gav jag mig på byrån i vardagsrummet. Den behövde både organiseras och rensas ut lite. Fick ihop en påse med saker som har fått åka ner i källaren tills jag kan få hjälp med att köra bot det. Ser mycket bättre ut. Det som stör mig mest där är att jag måste ha min DVD-spelare ligga där eftersom Sandrea får tag i den när hon gå i sin gåstol. Skitdumt. Men vad gör en inte för de små.

Apollo undrar vad tusan hans matte håller på med....

Idag var det klädernas tur. Gick igenom garderoben och undersökte om det fanns kläder som jag inte uppskattat efter vintern och sedan la jag ner de kläder som inte passa för vår och sommar i en förvaringslåda under sängen. Några plagg fick åka vidare. Ett par jeans som jag inte tyckte satt fint på min kropp (rumpan såg platt ut), en tjocktröja, en sliten kofta och en t-shirt som jag hade hängt kvar vid av sentimentala anledningar. Nu när jag tänker kan nog faktiskt en till t-shirt få åka vidare.
Tog sedan upp en låda från källaren med kläder för vår och sommar. Nu snurrar det runt i tvättmaskinen och sedan åker det in i garderoben.

Det är så bra att ha sommarkläder och vinterkläder uppdelat. Lättare att få plats med ens kläder i garderoben och faktiskt bara ha det som är aktuellt för säsongen. Sedan kläder som t-shirt och jeans är oftast aktuellt året om, men tjocktröjor och stickat som kan ta plats används inte lika flitigt under de varmare årstiderna. Bättre att ha det som inte använts undanstoppat.
När jag packa upp sommarlådan fanns det faktiskt några kläder jag var lite tveksam över som vi får se stannar kvar. Det är ett himla bra sätt att upptäcka vad som en har använt under säsongen och om det är något som en har saknat att använda.

Gillar