Tro på Gud igen?

Babysången vi var på igår ägde rum i kyrkan som jag gick till när jag växte upp. Spenderade 2-3 eftermiddagar där i veckan under flera års tid. Scouter, musikalgrupp, barnkör och när jag blev äldre hjälpte jag till och kompade till barnkören på piano. Det blev som ett andra hem för mig.

En känsla av trygghet kom över mig när jag klev in i lokalerna där jag en gång hade sprungit runt i. Fylldes av nostalgi när jag gick runt och tittade för att se vad som hade förändrats. Minnen från en annan tid, en oskyldig tid kom tillbaka. Innan livet blev komplicerat och en fick veta hur världen kan vara. Det kom också en annan känsla, känsla jag inte riktigt kan sätta ord på.

Frid, lättnad, uppenbarelse och lycka är det närmsta jag kan komma i att sätta ord på känslan. Såg dagen på ett helt annorlunda sätt. När jag gick till hundrastgården på eftermiddagen såg världen vackrare ut. Beundrade varenda ljusstråle genom träden. Fåglarna som kvittra och lekte i vinden. Hade en positiv kraft inom mig. En motivation. En inspiration.

Vet inte vad det här betyder men jag vill känna det igen och utforska känslan. Vill inte hoppa till att säga att jag tror på Gud igen men något hände och jag vill förstå. Vill framför allt uppleva den där känslan varje dag i någon form. Kanske kommer jag börja gå till kyrkan för att utforska om det är så att jag tror igen eller om det bara var minnena från en annan tid som gjorde att jag mådde så bra.

Gillar