Tankarna genom dagens rensning

Att komma igång och rensa kan kännas ganska överväldigande. Speciellt om en gör som jag och lägger upp alla sina kläder i en hög på sängen. Jag var idag inställd på att rensa ur garderoben ordentligt. Ta fram höst/vinterkläderna och lägga undan mina sommarkläder. Slängde fram allt på sängen. Blev en gigantisk hög. Kände mig på snudd överväldigad även om jag har gjort det här så många gånger.
Tänkte "shit har jag verkligen samlat på mig såhär mycket igen?!" och gav mig själv dåligt samvete för att jag inte lyckats hålla mig riktigt till mitt nyårsmål.

Sakta men säkert blev högen mindre och började säga farväl till en fantasiversion av mig själv. Insåg att det är inte min grej att sexiga små klänningar. Är mer en basic kind of girl som gillar ha lite extra stil med en gnutta sexighet ibland. Inte värt att hänga kvar vid saker som jag troligtvis inte kommer att använda mer än en gång om året.
Det är en tankegång det där med ens fantasiversion. Att vilja vara och se ut på ett sätt som egentligen inte ens fungerar i praktiken. T.ex. du vill vara en tjej som läser en mängder med böcker och ha mysiga dagar i soffan men när du egentligen knappt orkar läsa en sida av en bok innan du blir uttråkad.

Kom på att det är ganska viktigt att ta en liten paus och samla ny energi. Apollo hjälpte mig att få lite återhämtning. För det funkar bara en stund att vara hård mot sig själv innan en bara vill slänga in allt i garderoben igen. Den där lilla katten kan verkligen lugna mig. Om inte han hade hoppat in hade jag nog tagit en kopp kaffe för att få ny kraft.

Till sist var rensningen klar. En kasse med kläder som ska doneras till läkarmissionen och en hög som inte ens är någon idé att ge vidare. Alldeles för slitet. Sommargarderoben blev dessutom nerpackad. Problemet är väl att det inte blev så mycket luftigare i garderoben tack vare alla stickade tröjor. Lite mer organiserat blev det minsann.

När rensade du ut senast?

Gillar