Tacksamhet

Tacksamhet. Hade en konversation med min mamma för någon vecka sedan, då berättade hon om när hon var sjukskriven och kände sig ensam men att hon började varje dag för sig själv tänka på vad hon var tacksam över att ha i sitt liv. Detta gjorde att hon kände sig rikare. Det blev en period i hennes liv där hon aldrig hade känt sig rikare för det fanns så många saker i livet som hon faktiskt var tacksam över att hon hade.
De senaste kvällarna har jag gjort liknande som henne, när jag ligger i sängen tänker jag på allt jag är tacksam för. "Jag är tacksam för att jag mina fyrbenta pojkar Apollo och Enzo. Jag är tacksam för att jag har tak över huvudet och mat i kyl och frys. Jag är tacksam för att jag bor nära skogen som ger min sinnesro. Jag är tacksam över att jag har min kamera och dator som ger mig utlopp för min kreativitet." Detta gör att jag somnar på gott humör, blir lycklig över de bra sakerna jag har i livet. Vaknar på bra humör för att jag vet att jag har saker som jag är tacksam över och tar dom inte för givet.

Det är så lätt att ta saker och ting för givet. Tror även dom som har vuxit upp och lärt sig en del av de mörka sidorna av livet uppskattar och är mer tacksam över det som är bra. Det är inte självklart att ha ett hem eller ha möjlighet till att resa eller gå ut på fina restauranger. För mig gäller det att uppskatta de små stunderna, en promenad i skogen eller en riktigt festlig hemlagad måltid för det inte självklart för mig att jag alltid kommer ha den möjligheten.
När livet går emot en då är det extra viktigt att tänka på det som är bra. Påminna sig själv om att allt inte bara är ett helvete att det faktiskt finns saker att vara tacksam för, vet att jag måste arbeta på det för jag har väldigt lätt att spåra in mig på allt det negativa.

Vad är du tacksam för i ditt liv?

Gillar