Strikt ägaransvar

Åh jag kan bli så irriterad på andra hundägare ibland, speciellt dryga och arroganta som inte har respekt för vad de har för hund eller vad det finns för regler runt att ha hund. Skaffar man en hund ska man se till att veta vad som gäller och speciellt när det gäller att ha sin hund lös.
Igår kväll var vi med om ännu en gång att en mindre hund (påminde om staffe) sprang rätt mot oss för att hundägaren hade den lös utan att ha 100% lydnad. När jag sa till ägaren "ni vet väl att det är koppeltvång?" får jag till svar "nä det brukar det inte vara". Då sa jag "jo när en inte har ett osynligt koppel på sin hund och inte har koll". Sedan råkar det vara koppeltvång halva året i princip när alla djur får ungar men det rabbla jag inte upp.
Blir irriterad för om Enzo känner sig hotad och skadar den andra hunden då är det jag som får betala för det trots att jag har honom kopplad. Strikt ägaransvar. Jag var så irriterad och uppe i varv efter det. Vet dock inte om det var på grund av händelsen att jag gick upp i varv eller för att jag röt till och människan i fråga såg helt förolämpad ut som om det var mitt fel att hunden hade sprungit mot oss.

Gillar