Steg för att hitta mig själv

Natt och kan inte sova, tankarna börjar snurra runt stegen jag vill ta för hitta och urforska mig själv. Idag eller tekniskt sätt igår tog jag ett stort steg för att göra det och det känns så sjukt bra (sneakpeak på instagram).
Under senaste året har jag lärt mig mycket om mig själv genom att prata om mitt trauma och även få veta att jag har asperger. När jag var med mitt ex förändrades mycket i hur jag såg ut fysiskt och även hur jag är som person, vissa delar av den "nya personligheten" kommer att finnas kvar och vissa kommer jag att växa ifrån. Nu vill jag ta stegen att ändra på det fysiska, hur jag ser ut. Utforska mina "val" som skedde då och som jag har fortsatt att välja. Igår gjorde jag något ganska drastiskt för att se om det var mitt val att inte ha de så eller om jag gjorde det för att mitt ex tyckte det skulle vara på det sättet.
Jag vill sluta tänka på att jag måste se ut på ett viss sätt för att bli omtyckt. Vill vara mig själv. Innan mitt ex var jag inte rädd för att se "annorlunda" ut. Efter honom har min strävan efter att passa in blivit allt större, även tankar att jag borde se ut som andra. Det kan bero på att jag blev vilsen efter honom eller att det är symtom från min asperger som kommer fram och spökar. Oavsett ska jag försöka släppa dom hjärnspökena och istället fråga mig "hur vill jag se ut? Är jag nöjd med mitt utseende när ingen tittar och när jag inte jämför mig med andra?", målet är då att om jag tycker att jag ser ut som en gudinna när jag är helt själv och isolderad för omvärlden då ska jag även känna det när jag är ute bland folk.
Jag tycker ärligt talat att det är lite facinerande hur en person kan inte i princip hjärntvätta en till att tro att det bara är okej om du ser ut på ett viss sätt. Att jag la mig ner platt för att behaga en annan person och ta bort det som var jag.
Jag har vänner som tycker att det är underbart att se mig har färgglatt hår igen för det var något som han inte tillät mig att ha. Jag känner dock att det inte är tillräckligt att bara ha färgglatt hår igen, känner mig fortfarande tillbakahållen från att göra och vara det jag tycker om till 100%. Detta är som sagt något jag ser framemot att arbeta med mycket under detta år. Sen att arbeta på sig själv är ett ständigt projekt men vill arbeta på att göra mina val till mina och inte att det blir mina hjärnspökens val.

Gillar