St. Nahum

Vackraste påfågeln någonsin?

Igår besökte vi äntligen klostret St. Nahum. Vi åkte dit tillsammans med ett par vänner eller rättare sagt ett annat par som är kompis med Sandro. Vet inte ifall de ville umgås med oss eller Sandrea. På insidan av de små kapellen fick vi inte fota men på utsidan var det inga problem. Gubben berätta något intressant. Att prästerna som jobbar där måste kastrera sig, även idag 2021 måste det göra det. Fritt val men kändes väldigt gammeldags och konstigt.
Ute på gården gick påfåglar runt. Dessa ståtliga fåglar. Där för första gången såg vi en vit påfågel. Först tänkte vi att det var en albino men det visa sig att vita påfåglar är en egen sort av påfåglarna. Sjukt häftigt måste jag säga.

Klostret låg verkligen vackert. Precis vid sjön på Nord Makedoniens sida och på andra sida kunde vi se Pogradec som är staden vi bor i. Vi kunde se några som passade på att bada där men när du var vid klostret fick du inte gå runt i bikini. Men det fanns en gräns för var det var tillåtet och inte.

I helgen drar vi iväg till Tirana för att kunna bada. Eller själva badandet kommer ske i en stad utanför Tirana. Familjen bjöd dit oss och jag har varit sugen på att bada ett tag nu. Hoppas på en fantastisk upplevelse och att Sandrea ska gilla det.

Gillar