Slappardagar = Lekdagar med Enzo

Det blev en ordentlig slappardag för oss igår med en sväng till fotbollsplanen för lite bollkastning med Enzo. Slappardagar = lekdag med Enzo. Så har det varit nu våra senaste två slappardag. Det var otroligt skönt att tillåta mig själv att få dega i soffan utan att ge mig själv dåligt samvete för det. Sätter alltid pressen att jag ständigt borde vara aktiv istället för att njuta av stunden nu. Njuta av min fria tid med Sandrea. Försöker bli bättre på det. Så igår myste jag en massa i soffan med henne. Njöt av att ha henne tätt intill mig. Lät henne sova på min mage medan jag låg och halvt slumra i soffan också.

Det är lite sjukt att till och med när en är föräldraledig så påverkas en av samhället och sociala medier att en borde ha ett liv fullt med saker att göra, som om att ta hand om ett barn inte är tillräckligt? Knäppt hur hjärnan fungerar. Varje dag gör jag framsteg i att ta några steg tillbaka och försöka njuta mer och mer av nuet. Försöker allmänt bara njuta mera av nuet även oro för allt annat kommer in i bland och spökar.
Det är ganska hälsosamt att ta några steg tillbaka. Fokusera på det som är här och nu. Gör en sak i taget. Bara vara. Koppla bort sig själv och inte stressa upp sig för mycket över sådant en inte kan kontrollera.

Gillar