Serierecension | Our Planet

Om Serien:
En brittisk naturdokumentär skapad åt Netflix. Det är inte en tradiontionell naturdokumentär. Serien tar upp problematiken runt klimatkrisen och hur den påverkar djurens miljö över hela världen. Hur vi männsikor förstör för andra levande varelser på vår planet.

Mina tankar om serien:
Den är otroligt vackert filmad, blev häpnad över alla vackra inslag. Gillar att dom har delat upp alla avsnitt i olika typer av habitat. I varje avsnitt tar dom upp hur det olika habitaten och djuren påverkas av klimatkrisen men det pratas och om hur djuren lever sina liv.
Det finns en sorglig känsla över det hela. När de berättar om hur mycket av djurens natur och liv som försvunnit genom åren får du en klump i magen. De berättar också att det finns hopp om vi börjar ändra våra vanor och att djur och natur kan komma tillbaka om vi ger det en chans.

Rekommenderar starkt att se den. Du kan se serien både på Netflix och deras kanal på youtube. Det är en ögonöppnar om hur vi människor påverkar djurlivet på jorden men den är också väldigt vacker. Unika inslag förekommer.

Gillar