Säsongsrecension | The Witcher Säsong 1

Betyg: 6/10 | Genre: Action, äventyr, drama, fantasy

Om Serien:

Serien The Witcher bygger på en bokserie skriven av en polsk författare, Andrzej Sapkowski. Många känner säkert till spelen The Witcher som också grundar sig i dessa böcker.

Det utspelar sig i en medeltida värld i ett land som kallas Continent. I första säsongen får du följa Geralt of Rivia (The Witcher), häxan Yennefer och prinsessan Ciri. De kommer finna att deras öden är sammanvävda. I de olika avsnitten får vi se hur de olika karaktärena formas av olika event som inträffar.

Mina tankar om säsongen:
Det som är skönt är att det inte känns nödvändigt att ha läst böckerna eller spelat spelen för att förstå sammanhanget. Kändes som du kom in och lärde känna de olika karaktärerna ganska bra.
Vi känner igen Henry Cavill som spelar Geralt aka The Witcher från Man of Steel i rollen som Superman. Tycker att det var väldigt spännande att se honom i en serie. Ibland känns det som att vi ha skådespelare för serier och skådespelare för filmer, att det är som två olika kategorier.
Detta är en annorlunda roll för The Witcher ska i princip inte ha några känslor, sägs det iallafall. Dock tycker jag att jag ser en del känslor från Geralt under de olika avsnitten.
Det som var väldigt förvirrande och kanske tanken men att du inte fick grepp om vad som var dåtid och nutid. Där vi ser Yennefer och Geralt utspelar sig inte under samma tidlopp som vi ser Ciri för än i slutet. Det om något var otroligt förvirrande och det var inte för än i slutet av säsongen du förstod hela sammanhanget. Just den tidförvirrningen är det enda minuset jag har att ge den här säsongen vilket är en kraftig minus. Förutom det var det spännande och underhållande att se.

Ett till minus är att vi måste vänta till 2021 för nästa säsong!

Gillar