Saker jag stör mig på

1. Influcener som generellt inriktar sig på konsumtion och sedan helt plötsligt slänger in ett inlägg om att vi måste tänka på miljön! Sen direkt efter det inlägget kommer ett inlägg med massa reklam om någon rea eller att det finns rabattkoder för att kunna köpa nya saker. HUR TÄNKER INFLUENCERN DÅ?! Blir bara så falskt och en smart människa förstår direkt att den människan bara la in miljötanken för att verka lite bättre. Om du inte visste så är klädproduktionen är en större miljöfara än att flyga.
2. All plast. All plast runt matvaror och speciellt när det egentligen inte har något syfte. T.ex. på Konsum här i Mariefred har ensamma paprikor inplastade i plastfolie när det annars generellt inte brukar vara plast runt paprikor i lösvikt, eller Coops frysta påsar med fruktblandning för smoothie där det är portionsförpackningar i påsen.

3. Företag som vill verka miljövänliga med som egentligen inte är det. Greenwashing. T.ex. H&M med sin så kallade miljövänliga klädlinje Conscious, varför inte göra om helt och göra alla plagg miljövänliga och göra tillverkningen mer etisk rätt? Ett exempel där dom vill tjäna pengar på folk som tänker på miljön med dom själva skiter fullständigt i det. Sen har vi Love Beauty & Planet som ägs av Unilever som är ett företag som står i toppen på listan för utsläpp av plast i havet, kan erkänna att jag gick på LVP och trodde att det var så bra tills jag fick lite fakta och insåg att det inte var så bra.

4. När jag själv sätter för höga krav på mig själv och även på andra när det gäller mitt miljötänk och mål att leva hållbart. Vet att förändring inte sker över en natt och att för att det ska fungera i längden måste jag ta småsteg, alla små förändringar jag gör kan göra skillnad i längden och om jag gör det i rätt takt kommer jag kunna uppnå en hållbar livsstil utan att falla tillbaka.
Känner ändå att det är skillnad på att göra misstagen och erkänna det från att uppmuntra människor till att göra samma misstag som en själv.

Gillar