Så stolt att mitt hjärta spricker

Dag 1. Kommer dit. Får vänta tills vår pedagog har tid för oss då andra barn börjar samtidigt som oss. Efter en liten väntan få vi äntligen prata med pedagogen.
Sandrea säger artigt hej till pedagogen och även andra. Jag får information om hur förskolan fungerar och jag ger information om hur Sandrea fungerar. Efter ett tag släpper jag ner henne på marken då hon började tröttna på att vara i vagnen. Sandlådan var direkt något hon tyckte var otroligt spännande. Hon fick äventyra runt lite trots att jag varit dum nog att inte sätta på henne ordentliga ytterkläder. Trodde att det mest skulle bli information och inget mer.

Dag 2. Blev så stolt över henne att mitt hjärta höll på att spricka. Hade rätt kläder på henne och mig under den här dagen. Jag befann mig bredvid henne tills fruktstunden var över. Efter jag satte henne vid sandlådan höll jag avstånd och pedagogerna fick ta över. Stod några meter bort och med jämna mellanrum sa hon hej till mig. Sedan gömde jag mig för henne. Inte ett pip efter mig.
När det var dags att gå in hängde hon med in utan problem.
Stannade kvar ute en stund och sedan sprang jag till affären. Hade bestämt att jag kommer tillbaka vid lunch. Köpte mig en kaffe också på vägen Väl förtjänt minst sagt. När jag var på plats igen kunde jag se att Sandrea hade fått en alldeles egen låda inne i kapprummet. Satt där och vänta en stund sedan kom en pedagog ut med en liten ledsen Sandrea. Tydligen hade det blivit lite mycket när det var samling inför lunchen och en annan tjej hade börjat gråta.
Tycker det var riktigt bra jobbat av henne för att vara sin andra dag på förskolan! Blev så stolt över henne.

Dag 3. Fredag och en lyckad förmiddag på förskolan. Sandrea behövde lite mera stöd av mig idag. Hon lekte fint i sandlådan fram tills hon skulle sitta i vagnen med en annan pojke innan fruktstunden. Då såg jag henne lilla underläpp börja darra. Sprang fram och tog upp henne ur vagnen och följde med för att äta frukt. Två skivor med päron fick hon i sig. Under fruktstund var hon sitt pratglada jag och prata med alla.
Efter vi hade ätit frukt fick hon leka mera i sandlådan och sedan fick hon för sig att hon skulle utforska asfalten. Upptäckte maskar och annat där. När det var dags att gå in hjälpt jag till med att klä av henne och sedan kröp hon självsäkert ifrån mig och kapprummet för att leka där inne.
Vid 11 kom jag tillbaka och hade lyckats komma med lagom timing för då hade hon tröttnat. Själv tror jag att det var hungern som började spöka. Det kom ut en liten upprörd Sandrea. Fast är tycker hon var riktigt duktig den här dagen också. Mer än så kan jag införvänta mig.

Tycker hennes första dagar på förskolan gick över förväntan. Trodde det skulle gå bra men inte såhär bra! Kommer säkert komma dagar vi får ordentliga bakslag och då är det så. Tacksam för att pedagogerna verkar göra ett bra jobb med de små.

Gillar