Pride Month

Visste ni att Juni månad blev utsedd till pridemånaden? I USA är det väldigt stort just för att den 28 juni är årsdagen för den homosexuella rörelsen där. 28 juni 1969 slog polisen ner baren Stonewall Inn i New York som var en bar för för homosexuella. När det skedde slog de som var där (homosexuella män och drag queens) tillbaka. Det blev ett uppror och är idag känd som Stonewall Riot. På ettårsdagen efter upploppet arrangerade den bisexuella aktivisten Brenda Howard en march och andra events för att fira, nu känt som "Mother of Pride".
Idag firas det över hela landet och denna månad har spridit sig till andra länder. Det är värt att uppmärksamma. All kärlek är tillåtet.

I USA är det fullt igång med firande av Pride. Sverige har också börjat fira. Westpride är igång i Göteborg. Är öppet tills imorgon (16/6). Parader sker lite överallt i landet. 29 juli till 3 augusti sker det i Stockholm. Stockholm har nordens största pridefestival. Om du aldrig har varit rekommenderar jag dig att åka dit. Det är en underbar upplevelse.

Gillar