Organisera om i köket

Före till vänster och efter till höger

I föregår hade jag en sämre dag men lyckades göra lite åt saken. Organiserade om i köket och skapade lite bättre ordning. Helst skulle jag vilja ha genomskinliga förvaringslådor för att kunna se. Antingen köpa glas eller se om jag kan hitta nåt secondhand. Det blev en förbättring och inte lika kaos.
Nu när jag sitter här leker jag med tanken om att göra om hela det skåpet till skafferi istället för att ha det i lådan, samtidigt är det praktiskt att kunna se direkt var något ligger. Det tar ett tag innan en hittar den perfekt ordning som fungerar för en, speciellt när det är ett litet kök. Köket fungerar utmärkt för mina behov och känner inte att jag behöver större eller mer förvaring. Måste bara optimera den förvaring som jag har. Kanske ett projekt jag och mamma kan ta tag i när hon kommer.

Minimalism handlar för mig inte bara om att äga så få saker som möjligt utan också göra det bästa av den yta en har. För till en punkt kommer du inte rensa längre bland din saker och då måste en hitta sätta att organisera det på ett bra sätt. Jag har kommit till den punkten då jag måste fokusera mer på att organisera på det mest funktionella sättet och som också är snällt för ögat att titta på. Samtidigt som jag organiserar rensar jag också för då kommer det alltid fram saker som kanske ha blivit för gammalt som det gjorde när jag höll på med skafferiet. Rensning är ändå på sätt och vis ett ständigt projekt.

Gillar