Obehagligt

Det blev lite blött ute idag. Lilldamen var torr som vanligt och mamman blev blöt som vanligt. Livet är orättvist. Skulle också vilja ligga torr och trygg när jag är ute. Skillnaden mellan att vara ett barn och vara vuxen antar jag.
Provet gick bra, var in och ut på fem minuter. Väldigt snabbt och effektivt. Nu är det bara att hoppas på att en har kommit lindrigt undan. Vägen hem var lite obehaglig dock.

När vi stod och väntade på bussen satt en alkolist vid busshållplatsen. Han satt där med en ölburk i handen och ropade och skrek på ett främmande språk kombinerat med svenska och engelska, lät som han först ropade till ett gäng på andra sidan gatan. Märkte att kvinnan som också satt där såg obekväm ut. Inom mig började beskyddande instinkter byggas upp. Även om jag vet att alkolister oftast är ofarliga så länge man inte gör något för att göra dem arga. Inom mig kände jag hur han inte fick komma i närheten av Sandrea.
Han reste sig upp och jag spände till i hela kroppen, redo för att skydda min dotter ifall han kom för nära. Han passerade oss och gick runt båset och ställde sig bakom båset och tittade in genom glaset och fortsatte ropa, Kvinnan bredvid möttes upp av sina barn där och han försökte interagera med barnen genom glasen på sitt konstiga språk. Jag undvek att titta på honom men i ögonvrån kunde jag se att han tittade på mig när jag mata Sandrea som låg i vagnen. När bussen tillslut kom kände jag en lättnad.
Vet att jag säkert överreagerade men tycker påverkade människor på det sättet är så obehagliga för dom går verkligen inte att läsa av.

Hemma i tryggheten är det dags att mysa ner oss för kvällen. Återhämta oss efter dagen....

Gillar