Nyproduktion är inte perfekt

God morgon mina sköna bönor! Kaffebryggaren hörs i bakgrunden vilket är ett tecken på att en ny dag har börjat. Sandrea och hennes mormor ligger och sover fortfarande så jag passar på att ha en stund för mig själv. Tycker att det är mysigt att börja dagen med en kopp kaffe och sitta och skriva på bloggen, arbeta med bloggen är något jag får passa på medan hon sover dessutom.
Något jag har fått upptäcka när en flyttar in i en nyproduktion är att det inte är perfekt, pappa min var lite medveten om att det uppstår fel i nya hus men nu börjar det bli för många misstag som dom har gjort som vi upptäcker. Det var runt fem fel som dom fick fixa innan jag flyttade in, spricka i väggen, diskmanskin som slog i kant och lite annat. Nu när jag bor här upptäcks nya problem, det har är problem med tvättmaskinen. Först lät den som en jordbävning på grund av att dom hade glömt kvar frigolit under den men som dom tog bort igår men sen efter det var löst upptäckte vi att dom har kopplat tvättmaskinen och torktumlaren till samma säkring som är för låg. Upptäckte det genom att båda dog när jag hade igång båda smatidigt. Vi kunde välja mellan kombomaskin som har tvätt och tork i sig eller ha två maskiner på höjden när lägenheten byggdes, vi valde två maskiner på höjden så att jag ska kunna tvätta samtidigt som jag har något i torktumlaren. Tyvärr är elen dragen för en kombo och inte en säkring för varje maskin.
Pappa min är en elektriker, besiktningsman som letar felen som elektriker gör (föreningen kan hans namn nu för att han hittar alla fel). Han skulle dra ett mejl till Svenska Hem som byggt huset och begära att dom fixa det eller att han fixar det själv men skickar en faktura till dom sen. Hoppas på att det blir åtgärdat snarast på ett eller annat sätt. Behöver tvätta mycket nu och använder mer egna tvättlappar istället för engångslappar och vill även börja använda mina tygblöjor men behöver kunna tvätta på löpande band för att det ska fungera.
Så om du inte orkar med saker som måste lösas efter inflytt rekommenderar jag inte nyproduktion. Jag är tacksam över att jag har en pappa som är händig och kan göra mycket saker själv och stå på sig annars hade det här inte gått.

Gillar