Ny sömnrutin

Som jag nämnde i morse har jag börjat med en ny rutin för att få Sandrea att somna. Har fram tills nu låtit henne få somna i min famn när jag har suttit i soffan. Det är hur mysigt som helst men jag blir ju låst. Galet låst vilket gör att mina dagar känns väldigt korta då jag inte får något gjort när hon sover. Har dock känt att det är bara en viss tid en kan sitta och mysa såhär med sitt barn och har då velat passa på. Nu börjar hon bli så stor att det är dags att lära sig att sova utan mamma, dagtid åtminstone.

Jag tar detta stegvis nu. Det som behövs nu är hennes neste, liten kudde, kaninen Lord Voldemort (döpt efter min älskade bortgångna kanin), napp, vaggvisan trollmor och hennes mamma som sjunger och ammar. När jag lägger ner henne börjar jag sjunga så att hon vet att det är dags att varva ner. Om det är så att hon fortfarande har lite bus kvar i kroppen, framför allt på kvällen läser jag lite för henne medan hon får pilla på nappen. Annars fortsätter jag att sjunga, ger henne bröstet när jag har lagt mig bekvämt bredvid. Där får hon ligga och snutta tills hon nästan somnar. Sedan byter jag ut bröstet mot nappen och ligger kvar tills hon har somnat. Kaninen placerar jag på henne så att hon gärna lägger armen på honom. Kaninen har lite vikt och om hon har armen på honom märker hon inte saknaden av mig lika lätt när jag smyger ur sängen som en ninja.
Ibland känner jag mig vågad lyfter jag över nestet med henne i till sin säng, det är mest för att inte risker att Apollo eller Enzo stör henne. Oftast får hon ligger kvar i den på sängen. Just nu tränar hon mest på att sova själv. Så mitt mål är nu att få henne att somna och sova själv där i nestet och om det är i min säng eller hennes spelar inte sån stor roll för mig just nu. Sist men inte minst lägger jag kuddar bredvid nestet ifall hon skulle få för sig att rulla, så att hon inte rullar ner på golvet.

Känner att detta är en bra förberedelse inför när jag ska sluta amma och hon ska somna utan bröstet. Även om det är ett bra tag kvar. Sedan en vacker dag ska hon lära sig att somna i sin säng. En utmaning i taget. Nu verkar detta gå väldigt bra. Känns bara så konstigt att kunna ha stund för sig själv och inte sitta fast med henne i soffan....

Gillar