Min vecka 36

Vilken vecka. Vilket flyt jag har haft. Fått så mycket gjort. Det har gett mig otroligt mycket energi att se till att lägenheten är i det bästa skicka som det kan vara i. Mer om mitt beroende av att hålla det fint i lägenheten en annan gång. Ett dedikerat inlägg till städningen kanske? Skulle det vara intressant?

När Sandrea har varit på förskolan har det funnits extra tid till mitt fyrbenta barn Apollo. Har satsat på att skämma bort honom med blötmat och extra mys. Han skulle kunna stå i timmar och bara bli borstad. Har kommit uppfodrande och mjauat på mig. "Ta fram borsten" eller "Ge mig något gott nu!" Ibland känns det som att Apollo är mer som en liten hund än en katt. Kan bero på att han är uppvuxen med hundar. Alltid gillat deras sällskap. Åtminstone Enzos sällskap.

Kameran har fått vara framme mycket den här veckan. Kreativiteten har sprutat från alla håll och kanter. Både fotograferat inne och ute. En dag när Sandrea hade extra söta kläder på sig till förskolan kom jag på idéen att ha en lite photoshoot. Tog med hennes söta lilla skinnjacka och tog en omväg hem för det. Hon älskar kameran min unge och jag älskar att hon gör det. Tacksam för mig som vill fotografera det mesta.
Var inte bara Sandrea som blev veckans motiv. Naturen. Ville redan nu börja fånga hösten som kryper sig närmare. Ormbunkar som börjar ge upp. Rönnbären. Det är något alldeles extra med höstbilder. Färgerna. Känslan. Mystiken.

Sandreas utveckling går bara framåt. Tror att det är mycket tack vare förskolan. Nu har hon förstått hur hon ska göra för för att sätta ringarna på sin plats på sitt torn. En klassisk leksak som hon fick av sin mormor i födelsedagspresent. När hon har lyckats sätta dit en ring klappar hon händerna för att hon blir stolt över sig själv. Jag med. Glädjen lyser i våra ögon. Glad för alla små framsteg hon gör. Tycker det är otroligt viktigt att berömma alla framsteg så att hon tycker det bli roligt att göra "rätt".

Vi avslutar denna helg på topp. Efter ett år av väntan var det äntligen dags att göra balkongen säker för Apollo. Han har fått vistas på balkongen i koppel och var sådär lagom nöjd med det. Lyckas göra mig irriterad bara när han ena stunden vill gå ut och nästa stund vill han in för att han hade koppel på sig.
Pappa ringde mig i fredags och berätta att han skulle komma över på lördag och gör i ordning balkongen. Perfekt. Bjöd in min styvmor sedan på lördag morgon för jag tänkte att jag kunde bjuda på fika också. Sandrea blev överlycklig när morfar dök upp. Hon skulle såklart ge en hjälpande hand på balkongen och se till att allt gjordes rätt. Samlade på buntband också när de klipptes.
Min styvmor dök sedan upp och jag bjöd på min nybakade äppelpaj tillsammans med vaniljglass. Det var så gott att hela pajen blev uppäten under fikat. Första gången jag gjorde den men definitivt inte sista gången.
Nu är balkongen säker för Apollo och han kan gå ut och in precis som han vill. Personligen tycker jag att balkongen blev lite mysigare nu när den blev lite mer inramad. Kanske skaffa sig någon klätterväxt till nästa vår och låt det täcka nätet? Eller kanske är en dum idé....

Positiva händelser under veckan

  • Eteriska oljor har stöttat mig under veckan
  • Gått otroligt bra för Sandrea på förskolan
  • Bestämt att Sandrea ska gå halvtid på förskolan
  • Ätit frukost varje dag och gjort det till en mysig stund
  • Fick bjuda på fika
  • Balkong har kattnät
  • Nöjd med bilderna som jag fotograferat under veckan
  • Hösten närmar sig
  • Gjorde det jag hade planerat för veckan (städa och rensa)

Vad har ni haft för positiva händelser under veckan?

Gillar