Mest givande samtalet

Samtalet med kuratorn igår var väldigt givande. Trots att det var över telefon var det nog det mest givande samtal hittills. Gjorde så att jag och Sandrea tog en promenad under samtalet vilket också var otroligt skönt. Gjorde till och med kaffe och hade med mig i en termosmugg.

Jag brukar alltid försöka skriva upp det som har snurrat i mitt huvud mellan våra träffar så att jag kan få hjälp att rota i det eller få förslag på hur jag ska hantera det. Tycker det är så lätt att "glömma" problemen en har haft under veckorna om det inte skrivs upp för ofta frågar dom hur en mår för dagen och om det finns något en vill prata om. Ibland händer det faktiskt att en mår riktigt bra den dagen som ens tid är och då är det så lätt att det dåliga glöms bort.

Igår gick vi igenom bland annat det där med att jag sätter alldeles för höga krav på mig själv. Kravet om att jag ska fixa allt. Tankarna om att jag misslyckas om jag ber om hjälp. På nåt sätt känns det som att jag måste bevisa att jag klarar det här själv och inte behöver hjälp från någon annan. Egentligen är det bara en inbillning. Det ligger också lite stolthet bakom det också. Vill inte behöva hjälp.
Kuratorn sa att jag redan har visat att jag kan ta hand om mitt barn själv och att det är okej att be om lite avlastning ibland. Att alla föräldrar behöver en paus. Mer eller mindre att vara mer förlåtande mot mig själv just för att det inte finns någon som hjälper mig i vardagen. Att det är orimligt att en person ska orka 100% varje dag med barn, hund och katt.

Nu måste jag verkligen jobba på att släppa taget om pressen jag lägger på mig själv. Låta mig själv få andas. Bjuda över mig själv till pappa lite oftare där jag kan få äta en måltid i lugn och ro. Planera in ordentliga vilodagar. Prioritera mig själv lite oftare.

Gillar