Mål för Enzo 2019

Jag ska inte bara arbeta på mig själv i år, jag ska även arbeta på mina relation med Enzo. Arbeta på hur vi kommunicerar och känner oss trygga med varandra. Jag har sett framsteg under 2018 men vill inte sluta där, det ska bli ännu bättre.

Lära Enzo nya trix
Han kan de simpla sakerna. Sitt, ligga, ställa sig upp mot mig och komma ibland när det behagar honom ute. Nu ska vi fokuser mer på lydnad och tänkte slänga in lite trix.

Hundmöten
Detta är något vi ständigt arbetar på. Jag vet inte vad som händer med honom när vi möter en hund, han älskar att lära känna nya hundar men innan han har fått hälsa låter han som ett monster. Har tagit hjälp av hundtränare tidigare och hans sa att han blir för exalterad och inte vet vad han ska göra, han poängtera att Enzo inte är aggressiv vilket är väldigt skönt att veta. Så fortsätta att lära honom att ignorera andra hundar helt enkelt.

Åka kommunalt
Något som både jag och Enzo har gemensamt, vi båda hatar att åka kommunalt och vi blir båda helt slut efter. Min tanke är att kunna ta med Enzo på så många äventyr som möjligt för att göra honom delaktig i mitt liv utanför hemmet. Dock är han inte så himla nöjd med att vara på pendeln, tunnelbanan eller bussen, han piper väldigt mycket under resans gång. Så vill utsätta honom mer för det så att han vänjer sig. Annars uppför han sig väldigt bra när vi åker.

Foto: Janne Säljen | Red: Denise Taylor

Gillar