Känslig runt håret

Nu är det ett år sen jag klippte av håret efter en olycka med blekning. Tycker håret har återhämtat sig otroligt bra. Endast färgat håret brunt tre gånger sen dess. Har fokuserat på att vårda håret så mycket som möjligt. Många oljeinpackningar (ricinolja). Ni ser hur slitet det blåa håret va, kändes som svinto. Målet va då att känna sig lite fräsch igen efter att ha varit i bebisbubbla några månader. Lyckades väl inte riktigt med det när håret gick av blev tvingad till att besöka frisören. Vet inte om jag någonsin kommer att våga bleka håret igen.

Håret är längre nu än innan det gick av. Kanske behövde en omstart för håret. Nu börja det dock klia i håret, vill göra en förändring. Ge lite form. Skrev om det lite snabbt när jag var hos mamma. Tror att jag kommer fortsätta hålla det brunt. Enklast med utväxten och svårt att göra misstag när jag färgar. Kanske skaffe en pagefrisyr? Känns dock som att det behöver bli lite längre innan saxen får komma. Vill toppa eftersom det är slitet i topparna men känner att då kan jag lika gärna vänta tills håret har vuxit mera så att det kan bli en frisyr av det hela.

Vad tycker ni?

Jag har aldrig varit känslig eller försiktig med mitt hår. Kan ha fått en eller två utskällningar av frisören. Men har tänkt att det bara är hår och växer ut. Nu på äldre dagar har jag nog blivit lite känslig runt det. Att jag tappa hår när jag amma har nog orsakat lite känslighet men speciellt efter senaste olyckan. Vågar inte göra vad som helst i rädsla för att det ska gå fel eller ångra. Inte för att jag skulle gråta om jag klippte av det helt nu men ångra mig lite kanske. Har ändå tänkt i många år att jag ska spara men aldrig riktigt haft tålamodet. Nu har jag ändå kommit så pass lång att jag kan få upp håret i en tofs och varför slut då? Är ni känsliga runt ert hår?

Gillar