Internationella Kvinnodagen

Idag är det den internationella kvinnodagen. Tragiskt att vi behöver en sådan dag, att vi inte har kommit längre. Hörde på nyheterna under morgonen att Sverige inte är så jämställt som vi vill tro, vi har missar på flera punkter. Förut låg vi i toppen men har halkat ner. Skandal. Tydligen slutar arbetet bara för att vi låg i toppen. Men toppen behöver inte betyda att allt är bra....

Att vara kvinna har fått en helt ny mening för mig. Är kvinna och mamma. Ser mig själv på ett bättre sett. Ger trygghet och mat genom mina bröst. Inget sexuellt runt dem längre. Inte ens gubben ser dom på ett sexuellt sätt just nu. Det är Sandreas trygga punkt att sitta där och snutta.

Jag hoppas på att kunna uppfostra min dotter till en självsäker person som vet sitt egna värde och vågar gå sin egna väg i livet. Inte ta skit från någon annan människa. Att hon tror på sig själv oavsett vad. Mer säker i sig själv än jag någonsin har varit. Hoppas på att hon aldrig kommer behöva ta den skit från män som jag har gjort.
Vi får också hoppas att världen har kommit längre när hon blir vuxen, att vi faktiskt kan säga att det är jämställt mellan kvinnor och män. Att det är svart på vitt då och inte en massa ytligt snack.

Gillar