Helgen & Lucia

Lördagen blev exakt som tänkt. Avslappnat och rätt kravlöst. Redigerade det jag hade tänkt på videon, tvättade några maskiner mer tvätt, gick och kastade boll med Enzo och sedan tog vi det bara lugnt. Lyckades äevn göra en riktigt god middag som dessutom skapade rester så jag har en väldigt god låda med mat i kylen som väntar på mig nu.
Hade ordentligt kvällsmys också. Spana igenom flera avsnitt av Supernatural, en påse med chips och en snäll dotter som sov när hon skulle sova.

Idag är det tredje advent och dessutom Lucia. I vanliga fall hade det varit någon form av julavslutning i kyrkan men den skedde digitalt i år. Vi satt och tittade på den igår redan. Lite nostalgi till barndomen när vi såg luciatåget. Min första och kanske lite elaka tanke var "sjöng vi också så falskt när jag var med i barnkören?!" När jag frågade pappa om det senare svarade han "kan nog mycket väl ha varit så". Inte tydligaste svaret. Men antagligen gjorde vi det. En kan inte ha så höga krav på små barn ändå, mest gulligt när dom sjunger.
Vi passade åter igen på med en sovmorgon. Tyvärr ledde denna sovmorgon till att vi inte hann med kaffe innan promenaden men prick nio var vi utanför porten och alla var glada och nöjda förutom jag som sakna mitt kaffe. Men för Enzos skulle är jag villig att ge upp kaffet. Efter promenaden fick jag mitt kaffe trots allt och lyckades skriva ner några morgonord medan Sandrea satt och lekte i sin stol.

Under eftermiddagen var vi hemma hos pappa. Jag behövde skicka iväg lite kvitton till Enzos försäkringsbolag då jag inte hade riktigt lyckats få ron till att göra det hemma. Så då bjöds det på lite lunch och härlig efterrätt. Paj med kantareller och broccoli. Sedan en chokladtårta med grädde. Blir alltid lika bortskämd där. Himmelsk gott.
Sandrea är helt slutkörd nu och den här mamman och till och med fått lite egen tid sen vi kom hem. Ägnade den tiden åt kläcka idéer för videos och skriva ner saker. Det var skönt att få sitta fokuserat en stund utan lilla trollet avbröt mig.

Har ni haft en fin helg?

Gillar