Hållbarhet med ett barn | Förväntningar

När jag väntade Sandrea hade jag otroligt hög förväntningar på hur jag skulle leva som mamma och hur jag skulle göra allt så hållbart som möjligt. Förväntade mig att allt jag hade tänkt skulle fungera i praktiken. Blev inte riktigt så.

Förväntningar VS. Verkligheten

Jag skulle använda tygblöjor så fort vi flyttat in i nya lägenheten. Inte spendera en massa pengar eller resurser på andra blöjor. Började testa blöjorna och det bara läckte. Hon kissade för mycket så där sprack det för mig att använda dem. Kanske kan börja använda dem nu dagtid nu när hon går på pottan.

Jag skulle bara göra egen mat. Problemet är där att om jag ska göra egen mat till henne måste jag börja äta mer kött (äter väldigt sällan) för att det inte ska ligga och bli dåligt, jag vill att hon vänjer sig vid köttprotein för att inte bli allergisk mot det. Tänker inte tvinga henne till någon vegetarisk kost. Börjar dock fundera på att äta vitt kött själv då det börjar bli dyrt att köpa alla dessa burkar, då kan jag dra ner på den kostnaden. Får se....

Endast köpa secondhand. Jag kan väl säga att 50% av hennes garderob köper jag secondhand. Tittar alltid på Sellpy eller i någon av secondhandbutikerna i vårt närmaste shoppingcenter innan jag kliver in på Kappahl. Försöker hitta det jag behöver secondhand innan jag köper nytt. Ibland har jag verkligen tur när jag letar och andra gånger mindre tur. Men det var orealistiskt av mig tro att jag kunde komma undan med den förväntningen.

Endast leksaker av naturmaterial eller secondhand. Ja där tycker jag att jag har lyckats ganska bra. Fick en del leksaker av en vän som hon inte behövde längre till sina barn. När jag har varit på jakt efter leksaker har jag lyckats hitta av naturmaterial och Sandrea har verkligen gillat dessa. Jag kan inte göra så mycket åt vad andra köper till henne men det jag själv tar inte i hemmet har varit miljövänliga leksaker.

Gillar