Hållbara julklappar till vuxna

Det där med julklappar är så otroligt svårt. Det är en lyx att kunna köpa julklappar och att få. Dessutom är det mycket onödigt som köps. Fast själv tycker jag att det är ett utmärkt tillfälle att önska sig sådan en behöver och ett tillfälle visa uppskattning. Sedan finns det dom som har redan allt dom behöver men en vill ändå ge något. Jag har börjat med att ge bort lite hållbara alternativ till mina nära och kära för introducera dem till bättre val eller visa att det kanske inte är så dumt att välja det mer miljövänliga.

1. Rhassoul Clay

Testa att ge bort lite naturlig hudvård i form av en ansiktsmask i form av lera. Denna ansiktsmask kan du även använda som schampo, två i ett när det gäller denna produkt.

2. Rostfria flaskor

Vattenflaskor kommer ofta till användning speciellt när vi är på farten. Om du har någon i din närhet som har en förmåga att köpa dricka varje gången hen ger sig iväg testa att köpa en flaska så att hen kan ta med sig dricka istället.

3. Kokosskål

Denna skulle jag nog själv köpa om det skulle vara så att jag var i behov av det. Tänker även om det är någon som är i behova av en skål så är denna ett jättefine alternativ.

4. Säkerhetsrakhyvel

Funkar både till kvinnor och män. Skippa engångshyvlar. Jag ska snart ta steget att köpa en åt mig själv. Kanske julklapp åt sig själv?

5. Aromalampa

Om det finns någon som gillar att hemmet doftar lite fräsch är detta ett himla bra alternativ. Några få droppar av eterisk olja med en trevlig doft som du fyller i en skål som har ett ljus under sig, istället för att spruta ut kemikalier i luften.

Gillar