Gasig akut

Igår var en hemsk dag för både mamman och barnet.
Sandrea mådde inte alls bra vilket jag märkte redan kvällen innan men hoppades på att det var något tillfälligt knas. Under gårdagen från 11-15 hade hon ont varje gång hon skulle bajsa och även emellan. Hon sov bara korta stunder i taget när hon annars i vanliga fall i princip sover igenom dagarna och bara vaknar för mat. När hon vakna då vakna hon med skrik av smärta och obehag. Kunde få henne att äta lite men ibland börja hon fortsätta skrika och gråta med flaskan i munnen. När hon fick tutten hud mot hud då slappna hon av och somna till.
Jag beslöt mig för att ringa 1177 och rådfråga. Dom sa att jag kunde avvakta lite men att om det fortsatta skulle jag ta kontakt igen och tyvärr fortsatta det. Tillslut var hon så slut att hon somna men jag ringde iallafall trots att hon hade lugnat ner sig. Fick rådet att åka in med henne eftersom hon var långt ifrån sig själv.

Pappa var tyvärr inte hemma så jag ringde taxi och förväntade mig att kunna prata med en människa på taxibolaget för att kolla att dom hade babyskydd i sina bilar. Ingen människa fick jag prata med, allt sköttes digitalt så jag kunde bara säga min adress. Hoppades på att taxin skulle ha babyskydd men när taxin står utanför ringer han och jag frågar om det så säger han att dom inte erbjuder det. Han kunde spänna fast henne med vagnens liggdel. Jag kände att jag inte litade så mycket på en taxichaufför för att köra henne så osäkert.
Ringde till pappa och kollade hur jag skulle göra. Som tur låg vårat babyskydd hemma hos pappa och jag visste var jag hade nycklarna, så jag tog Sandrea i barnvagnen och med packad ryggsäck och gick dit. Gick dit i spöregn. Ringde taxi därifrån och snodde ett par torra byxor från min garderob hos pappa.

På sjukhuset konstatera dom att det var något med magen men allt annat såg bra ut. Läkaren tyckte att det kändes som gaser. En sjuksköterska kom med ventiler för att hjälpa henne få ut gaserna, hennes mage masserades också. Det var min lilla dam inte nöjd med. Efter det blev det jobbigare för hon kunde inte få ut allt med ventilerna. Tyvärr verkade Sandrea vara rejält förstoppad också så ett lavemang gjordes och även med det kunde dom inte riktigt få ut allt men tillräckligt mycket. Fy va jobbigt det var att se henne så ledsen, hon tyckte det var så obehagligt.
Sedan röntgades hon och ett ultraljud gjordes för att se att det inte var något knasigt med tarmarna. I samband med att vi skulle upp dit började hon bli hungrig efter att ha sovit en liten stund. Så att dom skulle hålla på och krångla med henne när hon ville ha mat höll på att bli världens undergång för henne. Hon skrek och tårarna rann. Det gjorde så ont i hjärtat på mig men jag höll mig lugn. Sa till mig själv att "du får bryta ihop när ni kommer hem" men jag bröt inte ihop.
I väntant på resultatet fick hon äta och hon blev gladare. När hon gav ifrån sig leenden höll jag på att börja gråta av lättnad. Att se henne glad igen efter en sådan jobbig kväll betydde allt för mig.
Tillsluts kom läkaren tillbaka med beskedet från röntgen och ultraljudet. Allt såg bra ut, det enda dom kunde se var att det var lite gaser kvar i magen. Hon fortsatta dessutom att vara glad när läkaren var inne hos oss. Vi kunde åka hem men om hon börjar må sämre ska vi tillbaka.
Som tur slapp vi åka taxi hem, pappa och hans fru hade kommit tillbaka till Stockholm så dom kunde hämta oss. Lilltjejen var så trött att hon somna i väntan på sin morfar och sov hela vägen hem och fortsatte sova till tre på morgonen då hon ville ha mat igen.

Troligen är det att hon får ersättning som gör henne såhär, tydligen vanligt. Nu ska jag försöka amma henne så mycket som möjligt och börja pumpa igen så att jag inte behöver ge henne ersättning. Bara ge vid behov om hon inte är mätt eller om det blir för jobbigt för mig på något sätt. Nu till en början innan produktionen verkligen har kommit igång igen kommer jag ge henne som efterrätt och kanske om vi ska iväg någonstans då det ofta är stressigt att få ihop allt.

Nu hoppas jag hon mår bättre och jag ska hjälpa henne få ut gaser och skit med massage efter måltiderna.....

Gillar