Fyra Bästa Rensningstipsen

Dela upp det i kategorier
Om du försöker ta hela hemmet samtidigt. STOPP. Det kommer att kännas övermäktigt och det kommer att bli kaos. Både mentalt och fysiskt kaos.
Dela upp det. Kanske garderoben först, sen skrivbordet och sen den där byrån som har en förmåga samla på en massa skräp. Bryt ner i flera olika delar så att det känns hanterbart.

Gör det i omgångar
Du kommer inte lyckas rensa klart i en omgång även om du har delat upp det i kategorier. Vissa saker kommer du helt enkelt inte vara redo för att släppa taget om. Men det kommer bli lättare och lättare för varje gång du rensar. Du blir mer medveten om vad du faktiskt gillar och använder.

Sätt en tidsram
Detta tips fungerar bäst på saker som vi använder dagligen. Kan vara kläder, smink och andra skönhetsprodukter. Sätt en tidsram för när du antingen bör ha använt det senaste eller bör använda det igen. För mig jag har en regel runt kläder, om jag en har använt en plagg som kan fungera för alla årstider på sex månader får det åka vidare. Om jag är tveksam ger jag mig själv några veckor och om jag inte använder det då får det åka vidare.

Fråga dig själv
Ger det dig glädje? Skulle du köpa detta igen om du förlora det? Om du svarar ja på någon av dessa då kanske det är värt att behålla men om det är nej på båda då bör du inte ha kvar det.

Gillar