Första sprutorna

Då har Sandrea fått sin första två sprutor. En i varje ben. Gick mycket bättre än väntat.

Vi kom lite tidigt då jag såg till att köpa det vi behöver de närmsta dagarna innan vaccinet ifall det skulle vara jobbigt direkt efter. Inne i väntrummet var det några andra barn och Sandrea tittade nyfiket på dem när dom sprang runt. Spännande när det händer något. Efter ett tag satt vi ensamma där och hon somnade i min famn men vakna lagom till att vi skulle inte till vår sköterska.
När vi kom in pratade vi om hur det gick med henne. Om jag hade några funderingar. Berättade och frågade runt skavsår hon har fått i sina väck på grund av att hon svettas så mycket och sköterskan sa att jag gjorde allt rätt i hur jag behandla skavsåren. Hudkräm och kroppspuder. Sandrea fick beröm för sin starka nacke när hon tittade runt i rummet.
Innan vaccinen skulle hon vägas och mätas. Nu väger hon nästan 6,5 kilo och är 60 centimeter lång. Går helt i rätt takt. Stora tjejen. Hon utvecklas precis som hon ska.
Suget för det orala vaccinet (ROTA) var inte så stort men hon fick i sig det efter lite protest. Finns risk att hon får lite ont i magen efter det vaccinet men gick ganska bra sist. Sedan var det dags för det mindre roliga....sprutorna....

En till sköterska kom in eftersom det var två sprutor som det ger samtidigt i varje ben. Dom lyckades få henne att skratta innan dom gav sprutan men så fort hon insåg vad dom hade gjort och att det faktiskt gjorde ont började hon gråta. Stackars liten. Som tur hade den här mamman tänkt till lite och sparat brösten till efter besöket för att hon skulle kunna ligga och snutta en stund på dem som tröst. Det var väldigt klokt tänkt av mig. Så fort hon fick tutten lugnade hon ner sig.

På vägen hem var hon glad, vi hämtade dessutom ut ett paket till henne och det blev hon nöjd med.

Väl hemma var hon pratglad när vi öppna hennes paket (visar senare i en video eventuellt). Ett pratglatt samtal med sin pappa på telefonen och sedan kom tröttheten över henne. Vi slog oss ner i soffan som planerat. Har planerat dagar med bara mys och kärlek nu om hon skulle må dåligt efter vaccinet. I soffan har vi nu suttit sen vi kom hem. Nu ligger lillan och sover så sött.
Apollo bestämde sig för att joina oss i soffan och mysa med sin lillasyster. Han tycker om henne så mycket den lilla killen. Kommer fortsätta hänga här i soffan tills det är dags för oss att gå ut med Enzo. Jag ska väl slänga i mig lite lunch bara.

Gillar