Få en bättre start på dagen

Plocka undan kvällen innan
Något som verkligen gör skillnad är att vakna upp till ett rent hem. Behöver inte vara rent som i att ha dammsugit utan plocka undan så att det inte ligger saker framme. Lägg allt på sin plats. Älskar att komma ut i vardagsrummet/köket och se att det är fritt från störande saker. Jag försöker göra detta åtta av tio kvällar.

Förbered
Häll i vatten i vattenkokaren eller kaffebryggare om du använder något av dessa på morgonen. Förbered det som går att förbereda kvällen innan så att du kan bara trycka på knappen när du vaknar. Lägg fram dina kläder för nästa dag.

Planera en god frukost
Om du gillar att äta frukost planera något extra gott. Något som gör att du längtar efter att få äta på morgonen. En lyxig smoothie, chiapudding eller något helt annat. Upp till dig.

Ha en realistisk morgonrutin
Sist men inte minst, din morgonrutin ska vara realistisk. Lätt att en tittar på youtube och ser folk göra fem olika saker varje morgon och tänker att en själv borde ha en sådan rutin när det egentligen kanske inte är realistiskt för just dig att göra det. Ha kanske två saker du försöker göra varje morgon som du mår bra av.
Nu har jag att varannan dag gör jag ett träningspass efter mitt morgonkaffe och sedan efter frukosten går jag en promenad med Sandrea. För mig känns det mer hållbart om jag inte gör exakt samma sak varje dag eller om det är enkelt det jag ska göra. Dagarna jag inte gör mitt träningspass chillar jag i soffan med Sandrea stökar runt på golvet eller så myser hon med mig i soffan.

Gillar