En supermom kan väl inte må dåligt?

Vet ni att även om jag är mamma är det okej att må dåligt och ha mina låga dagar. Dagar som jag vill gömma mig under täcket. Skillnaden är bara att jag inte kan agera på känslan. Kan inte bara dra täcket över huvudet och bara glömma världen. Har ett ansvar som inte går att släppa. Vet ibland inte om det är en fördel eller nackdel. Tror att det är positivt för det distraherar från känslorna och det går inte att grotta ner sig ännu mera.
Det är okej att inte uppnå ett ideal av att vara supermom. Inte på det sättet som jag har tänkt att det var tidigare.

Ett tag intala jag mig själv att när en är mamma så får man inte må dåligt. Förstår ni pressen en sätter på sig själv då? Tvinga bort alla känslor för att i ens huvud är det inte okej. Tänkte att jag var en dålig mamma om jag fortfarande brottades med min mentala hälsa. Rädd att soc skulle ta mitt barn om jag mådde dåligt.
Nu har jag lärt mig att det är okej att må dåligt. Att det som sker är att du är oansvarig om du inte ansvarar för ditt mående när ett barn finns med i bilden. Du måste hitta den där gränsen mellan att veta att du kan hantera det själv eller när du behöver söka hjälp.

Bara för att en helt plötsligt är mamma betyder det inte att man är slutat vara en människa. Superkrafter har helt plötsligt inte dykt upp. Benämningen supermom kan både vara något positivt och negativt. När folk börjar kalla en för supermom kommer helt plötsligt en standard att leva upp till. För en supermom kan väl inte ha dåliga dagar eller? Allt ska väl gå smärtfritt för dem? Det ska bollas med många saker samtidigt. tolkade jag ordet supermom, hur tolkar ni det?
Okej, kan vara kul att få det som komplimang men sedan kommer pressen att leva upp till det varje dag. Gjorde misstaget och tänkte att jag skulle leva upp till den standarden från dag ett när Sandrea kom. Det är inte hållbart i längden alls. Började må dåligt av pressen jag satte på mig själv. Orkade inte helt enkelt hålla upp takten som. Tror vi behöver tänka om benämningen på en supermom. Försöker tänka mer att det är när en mamma har haft en tuff dag känslomässigt men enda hittar kraften att ge sitt barn den uppmärksamhet och kärlek som hen behöver. Det är en supermom! Att kunna ta sig igenom tuffa tider men inte glömma bort sitt barn.

Har du tuffa dagar ibland men ändå kämpar igenom för ditt barns skull?

Gillar