Dop i Mariefred

I söndags var vi på dop i Mariefred. Lite lustigt att vara där igen efter att jag har flyttat därifrån. Det var min styvbrors son som skulle döpas och jag fick en liten ursäkt att klä upp Sandrea. Tog på henne en klänning som min mamma sydde till mig när jag var liten. Kändes lite speciellt att se henne i den. Blått klädde henne och hon fick många komplimanger för den.

Dopet höll till ute vid slottet. Vädret var på vår sidan, lite blåsigt men hanterbart. Ceremonin var fin och enkel. Lagom längd. Jag försökte fota lite med Sandrea i bärselen. Jag är den utnämnda familjefotografen men ingen frågar mig någonsin om jag kan fota utan verkar ta det för givet. Om någon frågade mig om jag ville fota hade jag tagit med mig mera utrustning som blixt och sådant. Fotar inte med blixt eftersom det kan störa om det inte är så att någon ber mig att fota....Sedan kom frågan om jag kunde ta lite bilder vid fikat på familjen och såklart får släktingar dem att ställa sig vid platsen med sämsta möjliga ljus.

Jag var extra stolt över min lilla tjej i söndags. Hon sov i bilen hela vägen dit, vakna vid infarten till Mariefred. Sedan var hon glad och social hela dagen. Blev förvånad över att hon inte var helt slut när vi kom hem, hon var full av energi. Kanske gjorde henne tupplur i bilen nytta? Hon sov även större del av resan hem, vi fick stanna en gång för att mata/snutta henne till sömns.

Fikat var såklart gott. Vackert uppdukat på ett bord. Tårtan hade chokladmousse i sig vilket blev en stor hit enligt mig. Tog lagom mycket. Jag är inte längre överdrivet intresserad av fikabröd som jag en gång var. Det går alltid ner om någon bjuder men jag längtar inte efter det som jag gjorde när jag var yngre.

Det var generellt en trevlig dag. Jag fick komma hemifrån. Sandrea fick mysa en massa med sin morfar. Bra social träning för oss båda. Kunde inte ha blivit bättre. Vi fick dessutom en liten present från mina styvsyskons pappas familj också, ett lila set med med tröja och byxor till lilla damen. Hur gulligt som helst.

Gillar