Auroramottagningen | Kejsarsnitt?

Igår var jag och träffade barnmorska på Auroramottagningen. Aurora är dom som ansvarar för ansökan om kejsarsnitt. Du måste ha en stark anledning till att få kejsarsnitt, en kraftig fobi eller någon form av medicinsk anledning. Anledning till att du har en form av fobi för att föda vaginalt kan komma efter en våldtäkt vilket det är i mitt fall.
Jag har många tankar och känslor som är runt förlossningen. Rädd för det okända. Smärtor som jag tidigare upplevt i mitt underliv som har varit bland det värsta jag har varit med om, vill inte komma i närheten av den smärtan igen. Rädd för att en vaginal förlossning ska framkalla den smärtan och mera, vilket det antagligen kommer att göra. Vet att kvinnans kropp ska vara gjord för att klara av en förlossning men tror inte att mitt psyke är gjord för att klara av det efter allt som har hänt.

Nästa gång jag ska till Aurora ska jag få träffa förlossningsläkare. Som jag förstod det är det läkaren som kommer att bevilja om jag får kejsarsnitt eller inte. Det är otroligt ångestladdat att ens val av förlossning är upp till en läkare, samtidigt förstår jag varför du måste ansöka om det.
Om det är så att jag inte bli beviljad kejsarsnitt får jag försöka lita på att min kropp och psyke kommer att klara av en vaginal förlossning även om jag i dagsläget fruktar det. Dock har jag inte så mycket val om jag blir nekad.

Gillar