Hon älskar både skor och smycken lite väl mycket.

Vad vore livet utan dom där två egentligen? Mina barn. Japp kallar Apollo för min unge. Mitt barn på fyra ben.

Idag vabbade jag. Visste direkt på morgonen om skulle se det fina grön/gula geggan som kom ut ur Sandreas näsa. Bestämde mig ganska snabbt att hon skulle få vara hemma idag. Hon var pigg i övrigt bara inte så fräsch om näsan sin. Full fart framåt blandat med lite gnäll. Hon har tre eller fyra tänder på gång samtidigt så kan vara det som orsakar gnäll och snor. En vet aldrig vad som kan hända när tänder är på gång.
Vi lyckades få dagen att gå ganska bra. Tog ett riktigt bra beslut och vilade med henne. Vet inte hur jag hade orkat annars. Inte ofta jag gör det nuförtiden när vi är hemma tillsammans. Känner jämt att jag borde lägga tid på annat än att sova på dagen. Tror att jag kommer vila med henne igen imorgon också.
Så vad gjorde vi egentligen idag. Vi hade en seg och skön förmiddag. Den lunkade på i lagom takt. Igår hade jag gett lite av mina gamla smycken till Sandrea så det va nya roliga sakerna i hennes liv. Överlycklig över att kunna ha halsband som mamma och även armband. Inget som jag är rädd om utan sådant som jag har haft för skoj när jag var barn. Skulle väl teoretiskt sätt kunna använda ena armbandet och halsbandet om jag kände för det. Men ett halsband har faktiskt jag gjort, fattar knappt att det finns kvar. Kul att det kan vara till så mycket glädje för henne. Snacka om återanvändning där. Legat och samlat damm i väntan på att min lilla tjej skulle komma. Det börjar dock oroa mig att hon älskar både skor och smycken lite väl mycket, oroar mig för plånboken när hon blir äldre....kanske pappas plånbok som behöver oroa sig.....
På eftermiddagen gick vi till Plantagen. Ville ha en tredje kompis i bokhyllan. Slutade med tre små kompisar. Är inte helt hundra på om det blev rätt. Annars får dom åka i sovrummet om det inte känns helt bra. Och jag köper ännu en ny kompis. Vet inte vad som har hänt med mig. Vill fylla mitt hem med växter. Mer om det imorgon. Med bild på de nya vännerna!

Nu ska jag varva ner. Skriva och läsa. Komma till ro efter dagen.

Gillar

Senaste fynden secondhand.

Förra veckan var en riktig fyndvecka för secondhand för min del.

Börja med Läkarmissionen där jag hitta tre godingar till lägenheten. Två fina små lyktor som gör sig hemma på min bokhylla. Organiserade om lite i det hörnet för att få plats med både en växt och lyktorna där. Filmer som jag inte vill gör mig av med men ändå inte tittar på just nu har jag gömt undan och har istället satt böcker i DVD-hyllan. Så då fick jag plats med en växt där. Dock är jag nästan sugen på en tredje kompis där upp.
En välbehövd klocka fick jag tag i som jag nu ikväll fixade i ordning med ett nytt kvartsverk så nu tickar den på och visar tiden. Så nöjd. Den fick ta en tavlas plats bredvid köket. Till sist kom jag över en skål som blev en fruktskål. Gillar att den är liten för då måste jag tänka på hur mycket frukt jag köper hem.

Under lördagen var jag på barnklädesloppis i kyrkan. Förutom att jag hitta fina sommarkläder till Sandrea hittade jag två guldkorn. Första är ett oanvänt gosedjur, i förpackning. Tror det ska föreställa en mus. Både Gubben och jag gilla den för att den ser lite gammeldags ut. Andra guldkornet är det fina lejonet. En gunghäst fast ett lejon. Sandrea är helt tokig i detta lejon. Hon pussar och kramar honom och rider/gungar. Har inte fält ut hjulen jag inte vill repa golvet. Men hon fick en bobby car (sparkbil) av sin morfar som han då hittade där på loppisen så hon får åka runt om hon vill men ute då.

Gillar

Tacksamhet.

Tacksamhet. Nyckeln till mitt välmående. Att faktiskt beundra det som är bra i livet. Som är vackert. Det som ger mig glädje. Både små som stora. De viktigaste är de små sakerna. Har märkt att de små förgyller vardagen. Det är är så lätt att låta det passera när det själva verket är nyckeln till en bra dag. T.ex. att maten blev god, dottern gav ifrån sig ett härligt skratt eller att det var bra väder. Just det som är så lätt att ta för givet.
De stora sakerna är nästan ännu lättare att ta för givet. Tak över huvudet, mat på bordet och kläder. Beroende på ens uppväxt såklart. Kan säga att jag växte upp med ha det rätt gott ställt. Det var inte för än jag gick igenom en tuff resa jag insåg hur tacksam jag egentligen borde vara för dessa stora ändå så självklara sakerna i mitt liv.

Nästan varje morgon skriver jag ner tre saker som jag är tacksam för. Både små och stora. Det kan vara ytliga eller väldigt djupa. Kan vara saker som hänt eller som känns bra inom mig. Bara något som jag är tacksam över. Tycker att det får dagen att börja på ett mer positivt sätt. Börjar dagen med att tänka på allt som är bra här och nu istället för att funder på vilka problem jag kan stöta på under dagen eller stötte på dagen innan.
Om jag kommer ihåg försöker jag skriva ner positiva händelser som hänt under dagen på kvällen men reflekterar gärna i slutet av veckan och skriver ner det positiva som skett under veckan. Även ett sätt att avsluta veckan på ett bra ställe. Att få ett litet leende på läpparna över att det faktiskt hände en hel del bra och positivt.

Gillar