Vill att kommande månad ska fyllas med mera ro.

Sista januari. Tänka att redan en månad har gått av det första året. Tiden går minst sagt snabbt ibland. Första månaden har varit fylld med både glädje och sorg.
Vill att kommande månad ska fyllas med mera ro. Ro i kropp och själ. Hitta mitt fotfäste igen. Jag glömde bort ett tag att jag kan klara mig själv, glömde bort hur jag gjorde det och gl��mde min stolthet i det. Har ändå funnit en viss form av styrka i att fixa saker och ting själv. Inte behöva hjälp. Oavsett om jag mår dåligt fysiskt eller psykiskt. Det är bra att kunna be om hjälpa, tolka mig inte fel. Kändes som jag behövde hjälp av fel anledningar, stod inte ut med att vara själv hemma och fixa allt själv igen. Kanske behövde det stödet i stunden men nu vill jag hitta tillbaka till att trivas med att fixa och göra saker och ting själv. Jobba på att få allt att flyta på igen utan att varje steg ska kännas tungt. Hitta balansen mellan att låta mig själv känna men inte fall ihop i bitar.

Har tagit steg mot att fylla dagarna med mer positiv känsla i mig.

Gillar

Bädda ner mig och inte röra en fena.

Önskar jag kunde spendera hela dagen i sängen. Bädda ner mig och inte röra en fena. Sitta med en kopp te i ena handen och en bok i andra. Eller sova så länge som jag behöver.

Febern kom smygandes igår kväll med sin frossa. Lagom till att Sandrea börjat återhämta sig från sina sjukdagar. Nu har hon energi medan min mer eller mindre ligger på noll. Ska knapra alvedoner, försöka hålla energin uppe. Göra mitt bästa. Sysselsätta den lilla damen på bästa sätt. Gav henne igår en toarulle att rita på för att skapa lite variation. Något nytt. Borde kanske investera i lite mer pyssel åt henne.

Vädret är inte speciellt tilltalande för att gå ut heller med eller utan sjukdom. Idag blåser det stormvindar med regn i luften och igår var det regn. Ändå gick vi ut i regnet tio minuter igår då det inte blev av att morfarn rastade henne. Kanske inte var det bästa för mig men hon behövde stimulans. Kanske får tvinga oss ut idag också. I så fall behövs en rejäl vila innan dess.
Försöker göra mitt bästa att inte tycka synd om mig själv, tillhör inte min natur att tycka synd om mig själv men skulle inte sitta fel med att bli ompysslad eller att någon avlasta mig med Sandrea. Drömma kan man alltid göra.

#bestofnouw

Gillar

Tillbaka till mjukisbyxor.

Idag är det tillbaka till mjukisbyxorna. Har fallit offer ordentligt för Sandreas baskelusker. Hosta, tjock i halsen och allmänt seg. Bestämde för att unna oss en ordentligt god lördagsfrukost. Macka och smoothie till den lilla damen, äggröra, smoothie och te till mig. Var riktigt mysigt att äta frukost tillsammans. Borde göra det till en vana.
Har bett om hjälp att "rasta" Sandrea senare från pappa. Har inte orken att ge mig ut med henne. De har sagt att dom skulle kunna göra det under eftermiddagen. Tacksam för det. Vila, vila, vila är det som gäller för mig blandad med lite hushållssysslor. Kommer nog skippa kaffet till och med idag. Som tur nog har jag inte fått någon feber (än) så har lite energi ändå.

Hur är eran lördag?

Gillar