En förmiddag i lekparken

På tisdag kväll bestämde jag att vi behöver komma ut nästa dag. Göra något roligt tillsammans och inte bara sitta inne eller bara åka vagn. Kollade vädret i telefonen och prognosen höll med mig. Enligt den var morgondagen min enda chans. Resten av veckan skulle bli ostadig.
Vi fick en sån där knasig start på dagen onsdag morgon. När hon får för sig att gå upp klockan fem och sedan somna igen mellan sex och sju för att sedan gå upp vid nio. Det gjorde ingenting. Vår plan fortsatte att gälla. Gjorde mig i ordning i takt med att vi hade videosamtal med Gubben och sedan morgonsnack med mamma. Sen var vi tillslut redo för att ge oss ut.

Kommer till lekplatsen och den är helt tom. Vi har den helt för oss själva. Drömscenario enligt mig. Kunde dels dokumentera vår dag helt fritt utan att tänka på andra och det var mera lugn. Antog att alla andra var på någon form av skola. Vi började med gunga men det verkade hon inte så sugen på den dagen. Gick vidare till barnhagen. Ett litet område dedikerat för barn i Sandreas ålder. Hon fick åka ruschkana några gånger. Sen fick hon göra det hon älskar mest. Gräva i sandlådan. På förskolan älskar hon att hålla på i sandlådan, tänkte nog att hon hade saknat den.

Till sist blev det dags för fika. Hade tagit med mig kaffe i termos. Liten skvätt mjölk i en flaska och några bullar som min styvmor hade bakat i helgen och gett oss två små påsar. Sandrea nöjde sig med vatten till sin bulle men jag kände dock att något starkare som kaffe behövdes för min del. Vet ärligt talat inte hur en del mammor klarar sig utan kaffe? Eller det kanske inte finns? Börjar alla kvinnor dricka kaffe när det har fått barn? Drack ju det innan men har ökat mängden rejält, speciellt vissa dagar.

Hon åt nästan hela sin bulle. Så märkligt att hon kan äta saker själv nu.

Avslutade med att köra bil. Körkort hade hon inget men fick gå ändå. Upptäckte sparkbil när vi var på sjukhuset och tacksamt nog fanns det en i lekparken. Där körde hon runt. Men som sagt inget körkort så det var inte den mest stabila åkningen. Fast kul var det och hon kunde se ut som om hon visste exakt vad hon gjorde.

Den förmiddagen var fantastisk. Allt stämde in. Bästa höstvädret en kan få. Färgerna i träden och det underbara ljuset (speciellt i bilderna). Energin hos henne var på topp. Vi njöt båda två. Kul att inte bara gunga när vi går dit nu. Hon är tillräckligt stor för att göra annat där också. Det här får vi göra om snart!

Gillar

Throwback Thursday | Malta 2019

Den här veckan tänker jag tillbaka på när möjligheten att besöka mamma på Malta äntligen dök upp. Lyckades ordna både hundvakt och kattvakt. Det var bara att åka iväg. Äntligen fick jag chansen att se hur mamma bodde där. Tre år hade hon redan hunnit bo på Malta innan min chans kom. Lyckades bara åka en gång dit innan hon flytta tillbaka till Sverige. Men vilken fin vecka vi hade.
Mamma badade mer under den veckan än vad hon gjort sen hon flytta dit (om vi inte räknar med dykning). Vi drack drinkar varje dag, fick höra mamma uppträda på baren. Fick se hennes liv. Träffa människor som hon lärt känna där. Fick känna mig levande. Var dessutom nykär när jag åkte dit. Träffat gubben i några månader då. Allt var perfekt.

Gillar

Dagens Look | Gå en kurs hos farmor?

Kappa - Sellpy | Jeans - Carlings | Skor - Zalando

Nu kan kappan som jag köpte för ett litet tag sen äntligen användas. Rätt temperatur och min farmor har lagat den. Kappan var trasig när jag fick den. Dåliga info från Sellpy men var inte värt att skicka tillbaka när den endast kostade mig 30 kronor. Men vad skulle jag göra utan farmor som hjälper mig att laga kläder som går sönder? Trots mitt klädintresse så här jag aldrig haft talangen för att sömnad. Gick i syslöjd som liten. Både i mellanstadiet där jag gjorde försök till att skapa en väska och sedan i högstadiet där jag faktiskt lyckades göra en kudde som katterna fick ha men som nu mera används av Sandrea när hon väl sover i sin säng.
Mamma har sagt åt mig att en kurs inom att sy för att reparera kläder vore något för mig. Tanken ligger där och snurrar i bakhuvudet att det kan vara bra. Eller kanske gå en kurs hos farmor och få spendera lite extra tid med henne? Hon är ju ändå 90 plus men håller igång som om hon var 70. Tror att det är att hon håller igång så mycket som gör henne pigg.

Kort och gott kommer den här kappan användas flitigt under hösten. Tror den kommer att funkar till det mesta i min garderob och användas i många år. Tills den faller i sär. Detta var en av mina bästa fynd jag någonsin gjort!

Gillar