Precis vad vi behövde

Nu börjar vår vecka här hos mamma lida mot sitt slut. Imorgon åker vi hem till Stockholm men mamma kommer stanna några dagar där med oss. Hon ska också vaccinera sig och då tänkte vi att hon kunde vara hos mig ifall hon skulle må lite dåligt.

Det har varit en mysig vecka här. Rutinen att gå och köpa glass för att sedan titta på korna har nog varit min favorit helt klart. Både jag och min lilla tjej har uppskattat det. Hon kan nästan säga ordet "glass" nu och lyser upp som en sol när jag nämner ordet.
Vi har även bara myst framför TVn och titta nästan tre säsonger av Fab 5/Queer Eye. Passat på när det har varit dags för Sandrea att sova. Det mindre roliga av allt var att jag spendera pengar på en resesäng åt Sandrea som hon vägra att använda. Kan bara hoppas att vi har kommit längre med hennes förmåga att sova själv tills nästa gång vi kommer hit.
Veckan har varit en blandning av att göra saker men samtidigt bara ta det lugnt. Precis vad vi behövde!

Gillar

Små steg som gör att en mår bättre

God förmiddag! Hur är det med er? Här är det på bättringsvägen. Är inte helt återställd efter min förkylning men på god väg. Dock har jag mängder med tankar som snurrar i mitt huvud vilket får mig att känna mig låg.

Min självkänsla har sjunkit lite de senaste dagarna. Känner mig lite vilsen i mig själv. Vad vill jag? Hur vill jag se ut? Hur vill jag uttrycka mig? Vissa dagar känns allt så självklart och andra dagar som nu sitter jag och vet varken ut eller in.
På en undermedveten nivå vet jag att det är hjärnspöken som spökar. Tröttheten som kommer ikapp och att jag har glömt att vårda och ta hand om mig själv. Vilket är såklart svårt när en måste göra otroligt mycket själv. Måste ständigt påminna mig själv om att ge mig lite kärlek.

När vi kommer hem har jag bestämt att ge mig själv lite kärlek. Försöka boka en tid hos frisören och ge håret lite form. Just nu skapar mitt hår en osäkerhet i mig. Tacksam över att det har blivit så långt att jag kan få upp det i en tofs. Knappt haft håret utsläppt den senaste tiden för jag tycker inte om det.
Ska även ta tag och organisera om garderoben och eventuellt göra en liten utrensning också. För åter igen har det blivit kaos där inne vilket också ger mig en klump av ångest varje gång jag sak klä på mig.

Små steg som jag vet kommer göra att jag mår bättre inombords. Vet att mitt utseende betyder mycket för mig och då får jag göra något åt det så att jag trivs. Vet att kaos mår jag mentalt dåligt av och då får jag också göra något åt det. Uppdaterar er om hur det går!

Tror det är viktigt att påminna sig själv om vad som gör att en mår bra. Och sedan prioritera det!

Gillar

Vi gjorde det igen

Igår gjorde vi det igen. Väntade på korna, åt glass men den här gången var faktiskt Sandrea vaken när korna kom. Hon titta med stora ögon i sin mormors famn på korna. Helt fascinerad av dem. När de hade passerat gick dom efter och härma hur de lät. Muu!
Vissa kor var vågade och var närgångna mot andra som satt och fikade där vi kaféet. En var lite bråkig mot en annan ko och gick och bet henne i rumpan. Kändes lite elakt. Får se om vi tittar på dem igen idag. Om jag kan göra något som Sandrea tycker är spännande och roligt klart jag försöker ordna det.

Gillar