Sandrea blev sjuk

Oj nio dagar sen det var aktivitet här men tänker inte be om ursäkt för jag har haft fullt upp med livet. Det har varit upp och nedgångar senaste tiden bland annat blev Sandrea sjuk.

Först trodde vi att det var den nya tanden som spökade då hennes tredje var på väg ut. Vi tänkte även att det var värmen. För hon var grinig, ville inte äta och knappt ta bröstet. I tisdags började hon få feber och vi fortsatte tänka att det var tanden eftersom de små kan få feber när tänderna kommer. Under natten mellan tisdag och onsdag fick hon feber på 39 grader. Vi bestämde oss för att åka in med henne. Enligt 1177 bör en kolla upp om det är 39 grader eller mer utan andra symtom. Tur att vi åkte in för det visa sig att Sandrea hade fått halsfluss.
Hon fick fyra olika mediciner. Två alvedoner beroende på hur hög feber var, antibiotika och en sprej för halsen för lokal smärtlindring. Efter några dagar slutade hon bli upprörd över att ta medicin. Hennes feber blev som värst på nätterna så då satte vi larm för att ge henne alvedon. Tyvärr kraschade hennes mage av antibiotikan så vi var tvungna att dra ner på den och köpa bakterier för att jämna ut. Eftersom hon bajsa så mycket blev hon alldeles röd i rumpan. Fick såklart väldigt ont. Att bada är det som har fått henne på bäst humör under hennes sjuktid och räddat hennes föräldrar från att bryta ihop. Vi kan väl säga att hela familjen har varit väldigt oroliga för henne.
Nu är hon tack och lov sig själv igen. Tar fortfarande antibiotika men är sitt glada jag och orkar.

Imorgon bär det av till ett nytt äventyr. Vi ska på semester på semestern. Ska dra söder ut imorgon kväll. Bo på hotell med pool. Kommer kännas lyxigt. Kompis till gubben har bjudit oss dit. Ska kanske försöka vlogga men lovar inget.

Hörs när vi hörs!

Gillar

Saknaden av rutinerna | Asperger

Jag har ju nämnt att jag har mått lite konstigt sen vi kom hit. Mentalt konstigt. Den största anledning är att jag inte riktigt har mina rutiner här i Albanien. Försöker eftersträva någon form av liknande som jag har hemma men det är svårt när jag inte har samma "utrustning". Detta gör att det blir krock i mitt huvud och det blir en ond spiral. Livet med asperger säger jag bara.

Det är speciellt morgonrutinen som för mig är det viktiga. Det är den tiden på dagen jag lägger tid på mig själv. Jag har ganska specifikt vad jag göra.
Vad gör jag då under min morgon som är så speciellt kan en undra? Egentligen inget märkvärdigt. Det jag gör fungerar ihop med Sandrea utan att jag kvävs kan jag väl säga. Får utrymme även fast hon är med.
Vaknar, byter blöja, gör flaska och kaffe, ger henne flaska och dricker mitt kaffe, startar barnprogram medan hon sitter i sin stol och tar fram min dator och uppdaterar bloggen eller redigerar bilder. När hon känner sig färdig med sitt program om hon tittar så får hon vara nere på golvet och leka tills det är dags för ordentlig frukost. Vissa dagar tittar vi på Nyhetsmorgon och hon leker på golvet. Beror lite på vad jag känner för.

Här kan jag inte titta på Nyhetsmorgon eller låta henne titta på barnprogram medan jag sitter vi datorn. Märker hon att datorn finns eller sladden till den då kommer hon om en raket för att undersöka eftersom allt förbjudet är spännande. Har ingen stol att sätta henne i. Ett tag använde vi vagnen och då gick det men det är ganska jobbigt att bära upp vagnen till lägenheten hela tiden. Nu när svärföräldrarna är här känner det också konstigt att sitta framför datorn och dom ser vad jag gör. Ska försöka passa att göra mitt medan Sandrea sover istället.
Min städrutin hemma saknar jag, även om jag kan städa här är det inte samma sak för det är inte mitt hem. Känner mig bekväm men det är inte mitt hem som jag älskar. Kanske skulle jag älska det om jag fick mina rutiner att fungera här men så är inte fallet.

Bara för att jag saknar mina rutiner och känner mig påverkad av det betyder det inte att jag inte njuter och trivs här. Det där med rutiner för oss aspergare skapa ibland en komplicerad tankegång och känsloliv.
I bakhuvudet vet jag att det är tillfälligt. Sedan när vi kommer tillbaka till Sverige kan jag återgå till mina rutiner ett tag. Tills det är dags för förskola för Sandrea och jag ska börja arbetsträna.

Gillar

Min minimalismresa | Vad jag vill arbeta på

Blir hårdare mot mig själv med det jag tar in i mitt hem

Ibland händer det fortfarande att jag inte tänker på vad jag köper eller tar hem. Vill helt enkelt bli mera medveten och gör mer medvetna val. Oavsett vad det är för materiell sak vill jag tänka igenom beslutet att ta det hem. Fundera på om jag är i behov av det och har jag funderat på att skaffa det tidigare.

Bli bättre på att släppa taget om saker

Jag har nämnt i tidigare inlägg att jag tycker att det bästa sättet är att rensa i omgångar och det står jag vid. Även fast jag själv gör det så finns det många saker som jag antagligen borde kunna släppa taget som jag inte gör. Kan vara att jag tycker att det har för högt värde för att bara slänga eller ges bort. Drömmer kanske om att faktiskt använda det. Egentligen borde jag inse att om jag inte har använt det på ett riktigt bra tag kommer jag inte använda det igen.
Det svåraste för mig att rensa är filmer och smink. Allt annat inga problem. Filmerna är nog på grund av att jag har samlat på det i så många år och jag är en sån person som gärna ser om filmer. Sminket är för att det är en hobby även om jag har gjort stora framsteg i att rensa där. En gång i tiden fyllde jag en hel lite byrå med smink. Nu räcker en byrå låda för nästan alla mina skönhetsprodukter.

Organisera smartare

Efter att en har rensat i flera omgångar så är en smart organisering viktigt. Allt har sitt hem. Du vet exakt var du har det. Jag har en grund i min organisering men det blir lätt att det ser ut som ett bombnedslag där sakerna ligger. Skulle behöva dela upp saker och ting i själva förvaringen så att jag slipper bombnedslagen i lådorna eller skåpen. Även skapa lite kategorier.

Gillar