St. Nahum

Vackraste påfågeln någonsin?

Igår besökte vi äntligen klostret St. Nahum. Vi åkte dit tillsammans med ett par vänner eller rättare sagt ett annat par som är kompis med Sandro. Vet inte ifall de ville umgås med oss eller Sandrea. På insidan av de små kapellen fick vi inte fota men på utsidan var det inga problem. Gubben berätta något intressant. Att prästerna som jobbar där måste kastrera sig, även idag 2021 måste det göra det. Fritt val men kändes väldigt gammeldags och konstigt.
Ute på gården gick påfåglar runt. Dessa ståtliga fåglar. Där för första gången såg vi en vit påfågel. Först tänkte vi att det var en albino men det visa sig att vita påfåglar är en egen sort av påfåglarna. Sjukt häftigt måste jag säga.

Klostret låg verkligen vackert. Precis vid sjön på Nord Makedoniens sida och på andra sida kunde vi se Pogradec som är staden vi bor i. Vi kunde se några som passade på att bada där men när du var vid klostret fick du inte gå runt i bikini. Men det fanns en gräns för var det var tillåtet och inte.

I helgen drar vi iväg till Tirana för att kunna bada. Eller själva badandet kommer ske i en stad utanför Tirana. Familjen bjöd dit oss och jag har varit sugen på att bada ett tag nu. Hoppas på en fantastisk upplevelse och att Sandrea ska gilla det.

Gillar

Gårdagens outfit | En misslyckad kaffe men en vacker solnedgång

Asså solnedgångarna här?!

En misslyckad kaffe men en vacker kvällspromenad. Att få tag på en espresso är tydligen hur lätt som helst men att få tag på en bra kaffe med mjölk på samma ställen kan tyvärr vara svårare och de förvarnar inte att dom ger en cappucino på pulver då. Har hänt ett fåtal gånger men minst lika irriterande när det händer. Vi lär oss vilka ställen vi ska undvika för att inte det ska hända. Igår hände det första gången sen vi kom hit.

Igår blev det en lugn dag och trots att vi hade bestämt oss för att ge oss iväg . Visade sig att några vänner ville följa med till klostret så vi tar det idag istället. Om det inte blir av idag kommer jag bli lite irriterad. Igår var Sandreas sömn perfekt så vi får hoppas på att det blir minst lika bra idag. Men vi kanske behövde en lugn dag också.

Gårdagens outfit | Allt från Sellpy

Största delen av min garderob som jag har med mig hit är secondhand. Investerade i lite nya sommarkläder innan vi åkte eftersom jag visste att det var något som skulle komma till användning. Mina shorts köpte jag faktiskt för magiska 10 kronor styck när det inte var säsong för sommarkläder. Dom har legat där och väntat på att bli använda. I alla kläder jag har med mig känner jag mig faktiskt väldigt snygg och bekväm i.

Gillar

Sömnen ställde in

Gårdagens äventyr blev inställt då Sandreas sömn skrek "hej kom och hjälp mig". Att det kan vara så svårt att planera in något och ibland får en bara inse att det inte alls kommer att gå. Vi tog en liten fika istället efter en för kort tupplur. Njöt av en riktigt god glass och en islatte medan gubben tog en öl. Sandrea fick såklart smaka av min glass annars skulle hon bli arg på mig.
Vi får se ifall den här dagen blir bättre för hennes sömn. En kan hoppas iallafall. Lättare att få något gjort om hennes sömn följer hennes inre klocka. Återstår att se. Nu har hon och jag vår egentid. Ska snart ta tag i lite hushållssysslor. Sedan är den här dagen igång.

Gillar