Upp med sommargarderoben

Både igår och idag har jag varit i rensartagen. Igår gav jag mig på byrån i vardagsrummet. Den behövde både organiseras och rensas ut lite. Fick ihop en påse med saker som har fått åka ner i källaren tills jag kan få hjälp med att köra bot det. Ser mycket bättre ut. Det som stör mig mest där är att jag måste ha min DVD-spelare ligga där eftersom Sandrea får tag i den när hon gå i sin gåstol. Skitdumt. Men vad gör en inte för de små.

Apollo undrar vad tusan hans matte håller på med....

Idag var det klädernas tur. Gick igenom garderoben och undersökte om det fanns kläder som jag inte uppskattat efter vintern och sedan la jag ner de kläder som inte passa för vår och sommar i en förvaringslåda under sängen. Några plagg fick åka vidare. Ett par jeans som jag inte tyckte satt fint på min kropp (rumpan såg platt ut), en tjocktröja, en sliten kofta och en t-shirt som jag hade hängt kvar vid av sentimentala anledningar. Nu när jag tänker kan nog faktiskt en till t-shirt få åka vidare.
Tog sedan upp en låda från källaren med kläder för vår och sommar. Nu snurrar det runt i tvättmaskinen och sedan åker det in i garderoben.

Det är så bra att ha sommarkläder och vinterkläder uppdelat. Lättare att få plats med ens kläder i garderoben och faktiskt bara ha det som är aktuellt för säsongen. Sedan kläder som t-shirt och jeans är oftast aktuellt året om, men tjocktröjor och stickat som kan ta plats används inte lika flitigt under de varmare årstiderna. Bättre att ha det som inte använts undanstoppat.
När jag packa upp sommarlådan fanns det faktiskt några kläder jag var lite tveksam över som vi får se stannar kvar. Det är ett himla bra sätt att upptäcka vad som en har använt under säsongen och om det är något som en har saknat att använda.

Gillar

Tänka om

Hej på er! Just nu är saker och ting lite tufft. Ett samtal med migrationsverket igår fick både mig och gubben att behöva tänka om ordentligt hur vi ska göra. Att få ett liv tillsammans är lättare sagt än gjort. Vilket gör mig så arg och frustrerad. Ibland svär jag verkligen över Sveriges system och myndigheter.

I väntan på den här processen försöker jag fokusera på det som ska gynna mig. Just nu undersöker jag olika alternativ som kan hjälpa mig att skapa det liv jag vill ha. Hur jag kan få igång en hobbyverksamhet. Hur jag kanske potentiellt leva på det kreativa och efter mina förutsättningar.
Har ett projekt på gång. Långt ifrån färdigt. Undersöker fortfarande bästa alternativet men det känns som ett bra spår just nu som jag kan lägga min tid och energi på. När det är klart kommer jag att dela med mig till er. Får se vad det kan leda till. Om inte annat är det ett sätt att få mig att tänka på annat för stunden. Just nu känns det spännande och får mig att må bra.

Gillar

Börjar veckan med storstädning

God morgon! Ny vecka och nya tag. Började de nya tagen redan i natt. Kunde i somna trots att jag la mig sen. Kvart i tolv kröp jag ner första gången och låg där klarvaken. Vet inte om det berodde på sommartiden och druckit kaffe för sent eller om det helt enkelt var en sådan natt.
Blev att jag började städa badrummet, laddade tvättmaskinen och gjorde det jag kunde göra utan att väcka Sandrea. Hängde lite med Apollo som följde efter mig och fattade inte vad jag var uppe och gjorde den tiden på dygnet. Lite mysigt att ha hans sällskap när jag höll på där.

Storstädning är det som gäller idag. Härlig start på veckan. Om jag lyckas vill jag och till och med torka golv. Men börjar med allt annat basic. Får se hur långt energin räcker. Bara att pusha på nu under förmiddagen då jag brukar ha mest energi den tiden.

Gillar