Alla helgons dag

God förmiddag! Det dystra höstvädret fortsätter men jag trivs i det. Får en känsla i mig som gör att jag njuter, kan inte riktigt sätta ord på det. Är ganska tacksam över att jag inte tillhör gänget som får höstdepression utan att det oftast blir tvärtom för mig.
Idag tog jag min första sovmorgon sen Sandrea kom, det var inte planerat heller. Råkat stänga av alarmen så vi sov till åtta. Kändes skönt och konstigt på samma gång. Tror dock att jag behövde det. Lite stressigt blev det när jag insåg vad klockan var, upp, kaffe, frukost till Sandrea och Enzo, där efter ut. Fick ihop det på nåt sätt trots allt.

Idag är det alla helgons dag och vi kommer faktiskt att inte besöka farfars grav i år. Inte på grund av covid utan mer på brist av tid från pappas sida. För att åka till graven är jag lite beroende av dem. Tänker ändå att jag ska ta en stund ikväll för att tillägna dom som jag saknar som inte är här längre. Mina fyrbenta barn som vandrat vidare och min farfar. Det får jag grubbla mer på senare.

Har ni några ni tänker extra mycket på idag?

Gillar

Dimmig dag

Huvudet känns dimmigt precis som den här dagen har varit. Kuratorn sa sist att jag ska komma ut ur hemmet och följa mina rutiner med det sociala livet. Nu går det rent ut sagt åt helvete.

Enzo får inte springa alls under tiden han medicineras så det är en månad och det betyder inga kompisdejter eller att ens springa själv. Förstår ju varför och att det är för hans eget bästa men att gå på hundträff har varit något socialt positivt för mig.
Babysången är inställd minst tre veckor framåt på grund av nya restriktioner som följd av spridningen av covid. Känns sjukt tråkigt för både mig och Sandrea. Även gudstjänsterna kommer vara utan folk, kommer endast sändas på youtube.

Jag ska försöka göra det bästa av situationen trots att det byggs upp lite ångest över det. Det har varit en perfekt mängd av socialt liv, lagom mängd som jag har orkat. Vet att jag inte mår bra av att ha för mycket tid hemma även om jag har fullt upp med Sandrea. Behöver komma ut och träffa andra vuxna för att må bra. Får försöka hitta något att fokusera på.

Gillar

Fredagskänslor | Han har jätteont

Fredag och planerar att ha en lugn och skön fredag. Pyssla lite hemma men har inga krav på mig att åka hemifrån idag. Ska sitta på sellpy och leta efter pyjamas åt Sandrea då hon har växt ur det mesta, det är det enda måste jag har idag. Finns en plan för en filmkväll ligger i mitt bakhuvud. Har ni några fredagsplaner?

Igår var jag med Enzo till veterinären igen och det visa sig att det inte är bakbenen som är problemet utan hans rygg. Han har jätteont i ryggen. När veterinären kom ut och berätta att han hade jätteont brast det i mig och jag höll på att börja gråta. Tvekade inte en sekund när hon fråga om vi kunde röntga.
Han fick lugnande inför röntgen, jag och Sandrea fick sitta med honom tills hans somna, under tiden hade jag en sån klump i magen. Började gråta. Minuterna när vi vänta på resultatet från röntgen kändes som en evighet. Försökte att inte tänka det värsta. Tack och lov såg röntgen bra ut, såg ut som en salukis rygg ska se ut. Antagligen är musklerna stela och han ska fortsätta med smärtlindring en månad till och sedan ska vi prata med veterinären igen. Hoppas att han blir bra snart!
Kan tillägga att han har charmat in sig där på kliniken. Dom tycker han är så snäll. Inte ens när han visa att han hade ont gjorde han något aggressivt utan försökte bara komma undan. Fick ge spruta utan problem. Men klart när han fick lugnande behövde han min närhet för att slappna av.

Nu ska vi få den här fredagen att börja rulla på. Dags att drick upp kaffet och ge lilla damen sin frukost innan det är dags för en morgonpromenad. Önskar er en fin fredag!

Gillar