#NouwSeptemberChalleng

Tänkte att det faktiskt kan vara rätt kul att delta i nouw´s utmaning för september månad för att verkligen kickstarta bloggande på nya bloggen här på nouw. Hoppas på att kunna hitta rytmen i bloggande igen. Om en har tur kanske jag når ut till fler genom utmaningen.
Känns verkligen som jag har tappat den lite senaste tiden men jag har många bollar i luften så kanske inte så konstigt. Jag är taggad på att få till det och om jag vinner är det bara en bonus. Vill helst av allt få in min mysiga rutin med bloggen igen.

Kommer ni delta i utmaningen #nouwseptemberchallenge?

Gillar

En surgubbe | Mål för veckan

Efter den här morgonpromenaden kan jag konstatera att Enzo håller på att bli en surgubbe. Trodde han skulle vilja hälsa på en annan hund men han var rent ut sagt oförskämd och hade det värsta tänkbara humöret. Dåligt morgonhumör kanske? Ibland är hundar så och gör inte en som man själv tänkt. Känner mig bara snopen när jag sa till den andra hundägaren "han brukar bara vilja hälsa" och istället är han bara otrevlig mot tiken. SUCK! Jag fick skämmas för min jycke istället.

Igår mådde jag inge vidare. Trött, dåligt humör och nedstämd. Lärde mig sedan att en inte ska göra veckans storhandling en sådan dag. Beställer mina stora inköp från willys och får det hemkört men igår plockade jag ner allt "onödigt" i varukorgen, sådant som jag i vanliga fall undviker att köpa. Läsk, godis och glass. Jag har inte haft glass i min frys sen mamma var här och läsk brukar bara komma hem till mig om det är så att jag tar en när jag beställer hem mat men oftast skippar jag läsken. Miljökämpen i mig säger "skäms på dig" på grund av att läsk är onödig slöseri på plast. Glassen kommer som tur i en pappförpackning....alltid något.

Ny vecka och sista augusti. Hösten är i princip här, kände så på morgonpromenaden. Jag mår än så länge bättre än vad jag gjorde igår vilket är skönt. Känner mig positiv inför den här veckan. Jag lite mål som jag vill fokusera på. Saker som måste bli gjort och annat som är nytta med nöje.

hitta Balans

Jag har ju trott att jag har haft en balans i vardagen men börjar inse att jag inte riktigt har det. Sätter för stor press på mig själv vilket slutar med att jag inte mår alls bra sen. Kroppen och knoppen ger upp. Den här veckan vill jag verkligen hitta den där balansen mellan att vara produktiv och ta det lugnt. Låta kropp och knopp återhämta sig lite varje dag.

Läsa ut min bok

Jag är så nära slutet på boken jag håller på med. Har kommit in i en läsrutin nu på kvällarna så målet är att läsa ut den här boken (lite ångest för det är ett sorgligt slut) och sedan påbörja en ny bok.

Pack upp, rensa & organisera

Igår var pappa här och hjälpte mig att ta upp lådor från källaren. I lådorna finns skor, kläder, xbox, filmsamling och mer. Jag vill få undan det så snabbt som möjligt. Ska beställa påsar från sellpy och se till att jag har rensat tills påsarna kommer så att jag bara kan fylla dem och sedan beställa hämtning så fort som möjligt.

Gillar

Ögonblick från min lördag | Min vecka

Försökte göra min dotter till en liten tomboy. Det enda som fattades var att jag skulle ha haft en matchande röd flanellskjorta.

Enzo har fått dessa frön på sig hela sommaren men igår morse blev det riktigt illa.

Blev bjuden på middag hos pappa. Brukar äta upp mig där tills nästa gång jag går dit. Slutar alltid med att jag äter 2-3 portioner med mat.

Jag har varit så otroligt trött den här veckan. Varje dag har känts som en kamp mot kroppen. Har lyckats få några ryck då jag har gjort något som i mina ögon anses som vettigt men efter har jag däckat. Det har varit så segt. Jag har dock känt mig nöjd när jag väl lyckats få något gjort. När jag har gått emot känslan och "tvingat" mig själv att bli pigg.
Det positiva med att jag ha varit så seg är att jag har låtit mig själv ta det lugnt. Varva ner, har snart läst ut min bok tack vare det. Jag låtit mig själv gå och vila mitt på dagen, vissa gånger mer lyckat än andra. Tror min kropp helt enkelt sa ifrån den här veckan och det behövdes ärligt talat. Har kört på för hårt för att jag har en skev bild av hur jag borde vara och leva just nu (mer om det i ett annat inlägg). Nästa veckan får jag försöka hitta en balans....

Gillar