Enzo är hemma | Mors dag

Igår kom Enzo äntligen hem. Både jag och mamma hade byggt upp värsta förväntningarna på hur Enzo skulle reagera på Sandrea. Vet ni vad har gör? Han totalt ignorerar henne. Kunde inte bry sig mindre, knappt varit framme och nosat på henne. När jag bytte blöja på henne senare blev han lite bekymrad när hon skrek och gick fram för att kolla läget men annars struntar han i henne totalt. Vi blev lite besvikna faktiskt. Nu i efterhand känner jag lite att hellre att han är helt lugn med henne än att han skulle vara intensivt på henne.
Idag är det morsdag. Jag hade ordnat en liten present som väntade på mamma när hon vakna. Ännu en ask choklad och två trisslotter till, tyvärr blev det ingen vinst på dom hon fick när hon fyllde år eller dessa.
Mamma sa grattis till mig på morsdag, Sandrea är för liten för att veta vad det är för något såklart men annars har det varit generellt som vilken annan dag som helst för mig. Sandreas pappa har inte sagt något grattis till mig...än....kanske kommer senare ikväll....
Vill inte låta otacksam eller sätta för höga förväntningar på någon men tror att jag hade någon form av förväntning att bli lite uppvaktad på något sätt. Trodde att det skulle vara mer speciellt. Eller så är det lite baby blues som smyger över mig som gör att jag känner mig lite ledsen. Fast det har varit en fin dag på annat sätt.
Lyckats bolla mammaliv och hundliv. Morgonen blev lite stressig men jag fick ihop det tack vare att Enzo är tålmodig av sig. Blev en längre sväng mitt på dagen och alla var helt slut sen. Sommarvärmen slog till.
Under eftermiddagen kom C och Space hit på fika. Mycket mysigt att få umgås med dem ute på altanen. Snacka om allt mellan himmel och jord, mycket handla om hundarna kan jag lova. Enzo fick tillslut nog av värmen och bestämde sig för att gå in medan Space pendla mellan solen och skuggan.
Nu är snart den här dagen förbi och jag ska försöka varva ner. Ladda upp för kommande vecka.

Gillar

Mammas födelsedag

God dagens mina sköna bönor! Som jag skrev igår fyllde min mamma år, mitt mål var att hon skulle känna sig ordentligt firad i allt bebisliv och nog blev det så. Iallafall min känsla av det.
Som jag skrev igår skulle jag försöka slå in hennes presenter på ett hållbart sätt och det blev det minsann. Använde mig av lakan, ett band som jag fick med tvättlappar och ett rent hårband. Jag vill tillägga att jag inte hade planerat den här inslagningen av presenter väl. Rekommenderar starkt att du använder strykta lakan och har lite mera förberedelse än vad jag hade för det blev inte vackert. Fungerade men inte vackert. Dessutom har jag aldrig varit en mästare på att slå in paket i vanliga fall.
Jag och Sandrea kom in sjungandes för mamma i en mycket vacker stämma, det vill säga en krasslig morgonröst. Mamma uppskattade vårt försök. Hon var ivrig på att öppna paketet från Sandrea som var det gråa och där hittades choklad och trisslotter. I det med rosa bandet fanns en flaska whiskey från mig. Innan förlossning överraskade jag mamma med att betala för en beställning på Sellpy. Visste inte om jag skulle lyckas bege mig ut för att hitta presenter efter och tur var det för i Mariefred kommer du inte in med barnvagn i butiker speciellt lätt.
Sandrea fick ha klänning dagen till ära. Både min och hennes lilla outfit är secondhand. Det roliga med Sandreas klänning är att den är gjord på Malta och mamma min hon bor på Malta. Lite roligt sammanträffande.
Såklart blev det fika. Jag bakade under förmiddagen. Rulltårta och chokladmuffins. Första gången jag gjorde en klassisk rulltårt konstigt nog men den blev godkänd av alla. Testade även något nytt när jag gjorde chokladmuffins, dels extra fluffiga och jag bestämde mig för att toppa lite mer choklad. Även dom blev godkända. Helt klart ett lyckat födelsedagsfika.

Gillar

Grattis mamma!

Grattis på födelsedagen till min älskade mamma! Hela 58 år idag och mormor har hon hunnit blivit de senaste veckorna. Jag är så tacksam för att hon har varit här de senaste två månaderna och hjälpt mig förbereda inför Sandreas ankomst. Tacksam över att jag alltid kan prata med henne om vad som helst. Tacksam för att hon nu ställer upp som madrass åt Sandrea.

Två år i rad som hon spenderar sin födelsedag ihop med mig. Så mysigt! Jag och Sandrea var iväg och köpte en små presenter i onsdags som vi nu ska göra i ordning. En från henne och en från mig, ska försöka slå in dem på ett hållbart sätt vilket jag lär dokumentera om jag lyckas. Sedan ska det bakas någon form av tårta och förhoppningsvis något mera gott. A-K ska komma hit för att dels fira mamma så lite födelsedagsmys blir det trots coronatider. Känns som det kan bli en fin dag ihop!

Gillar