Bojkotta Arla?

Bild från Arlas hemsida och redigering gjord av mig.
Det är nog inte många som har missat vad Uppdrag Granskning har granskat. Jag såg avsnittet idag. Klicka HÄR för att se det.
För mig har det inte varit någon hemlighet att industrin för animaliska produkter har varit hemsk men allvarligt talat trodde jag att det inte kunde bli så här illa. Detta får såklart alla konsumenter att börja fundera på om en verkligen kan lita på ett företag som låter bönderna vanvårda sina djur. Hur många bönder behandlar djuren på detta sätt? Det är fakta att det är många människor i världen som inte har respekt för sina djur och endast använder djur för att tjäna pengar. Hur många djurplågare till bönder kommer undan i Arlas och länsstyrelsens kontroller? Hur kan man egentligen låta det gå till en sån här gräns och ge människan en chans att rätta till sitt "misstag"? En sådan vanvård sker inte över en natt. Människan bakom den här gården i UG har 38 anmälningar och får fortfarande driva sin verksamhet och plåga djur dagligen. Arla valde att inte vara med och dokumentera detta på UG vilket också visar att dom inte vill ta något ansvar för detta.
Efter detta inslag verkar det vara många tusen människor som helt enkelt kommer att bojkotta Arla och det kommer drabba bönder som faktiskt sköter sig och behandlar sina djur så väl dom kan bli behandlade i en industri som denna. Problemet är att vi vet inte längre hur många som faktiska tar hand om djuren väl, det kan lika gärna vara 50/50 chans på att mjölken kommer från en djurplågare.
Tacksam för att jag generellt har som vana att inte köpa mejeriprodukter från dem. Blir ännu mera motiverad till att fortsätta min resa mot vegetarisk kost och livsstil som vegan. Om du vill vara på säkra sidan att du inte sponsrar djurplågeri ska du helt enkelt inte köpa animaliska produkter.
Jag blev väldigt illa berörd och fick mig att bli totalt äcklad när jag såg detta. Ville rädda alla djur. Ännu en gång har jag otroligt svårt att gräppa hur den här världen fungerar. Det finns ingen logik och jag blir så arg.
Jag hoppas personligen att Arla vaknar upp och i bästa fall går i konkurs för att folka slutar köpa deras produkter. För driva in pengar på djurplågeri är inte okej och ärligt talat bryr jag mig inte om det påverkar dom som faktiskt "sköter" sig då dom frivilligt är delaktiga i ett sådant företag. Om du nu måste leva på att utnyttja djur finns det bättre företag att stå bakom.

Gillar

Slösa bort dagen

God kväll! Lyckades bocka av nästan allt på mina planerade sysslor för dagen. Efter att ha varit iväg med M tillät jag mig själv att sova en timma och kan säga att det behövdes. Jag har länge varit en sån person som har varit i behov av att sova på dagen men i perioder försöker jag undvika det. Idag tänkte jag "jag är fan gravid och har varit på farten hela förmiddagen, jag förtjänar en tupplur". Kan annars få dåligt samvete över att jag sover på dagen, känns som jag slösar bort den. Någon annan som känner liknande?
Känner mig nöjd med min dag. Hade så trevligt med M och även hundarna. Tog ut båda våra hundar en sväng och lät dom busa av sig på hennes tomt. Enzo var nog den lyckligaste av dom alla. Umgås med kompis och kunna vara lite lös, finns inget bättre enligt honom skulle jag tro. Happy dog, happy life!

Ska ta och mysa ner mig i soffan med lillkillen. Slå på Grey's Anatomy och bara vara resten av kvällen tills det är dags att gå ut med Enzo och sedan krypa ner i sängen. En helt vanlig kväll för mig.

Gillar

Ny vecka, nya tag

Hej måndag och hej ny vecka! Känner att jag har vaknat upp med ny energi idag. Kanske behövde en helg av bara slappande och mys med dom fyrbenta barnen? Känner mig iallafall väldigt taggad inför den här veckan även om jag inte har något speciellt inplanerat.
Förhoppningsvis får jag veta om jag har fått en ny praktikplats idag, eller åtminstonne möjligheten till en. Om jag får den här praktikplatsen tror jag att det kommer bli väldigt bra då det är inom ett intresseområde som jag har. Men mer om det får ni veta när det blir aktuellt.
Idag har jag lite saker som jag bör ta tag i. Telefonsamtal till olika myndigheter. Sånt som måste planeras, börja skriva på min inköpslista för Minitrollet och även till lägenheten. Vet att det är fyra månader kvar men tiden går snabbt förbi även om de känns långsamt ibland.

Dagens att göra:
  • Åka ner till stan med M
  • Boendestöd
  • Ringa familjerätten
  • Ringa försäkringskassan
  • Städa
  • Tvätta
  • Skriva inköpslistor

Gillar