Valborg

Hade ju nästan glömt bort att det är Valborg. Får väl passa på att önska er en trevlig valborg eller säger man glad valborg? Jag kommer inte fira, mys hemma är min plan. Klura lite kanske på vad jag mer kan göra för att gynna mitt mående. Känns som jag ändå har kommit en bra bit på vägen med att hitta nya knep.
Förr i tiden var jag ganska duktig på fira valborg eller åtminstonne gå och titta på brasa tillsammans med familj eller vänner, speciellt när jag var liten. Kommer ihåg att vi gick till Riddersvik i närheten av mitt barndomshem. Brukade finnas lite stånd där du kunde köpa godis och kanske sockervadd, det var även någon kör som sjöng lite vårsånger. Nästa år kanske jag går och firar med min familj där, för då kommer jag bo i närheten. Intressant att veta att jag inte kommer bo i Mariefred om ett år och faktiskt veta var jag ska ta vägen då.

Ska ni fira?

Gillar

Hatade och älskade stad

Hatade och älskade Strängnäs. Idag var jag iväg med min kontakperson och åt en himmelsk mjukglass i min hemstad (känns som min hemstad iallafall). Om ni är i Strängnäs och vill äta mjukglass i sommar så rekommenderar jag Slagsta Glass. Blev positivt överraskad när jag såg att dom hade lagt till en kaffesnäcka i deras meny, mjukglass med en kula kaffeglass och grädde, ni kan förstår vaför jag valde den.

Börjar lära mig att uppskatta mina turer med min kontaktperson. Skönt att komma ut lite och unna sig något extra gott. Gillar det extra mycket när jag får hjälp med att åka iväg och storhandla. Svårt att göra det på egen hand annars och göra det billigt.

Idag fick jag veta att bostadstillägg blev beviljat, himla skönt att veta hur mycket pengar jag kan röra mig med varje månad. Kan slappna av lite när det kommer till min ekonomiska situation.
När man bor hemma tänker en inte på hur mycket utgifter som finns när du har ett eget hushåll. Blir förvånad över hur ens föräldrar fick ekonomin att gå runt när man var liten. Det får en att i efterhand uppskatta allt dom unnade en. För nu känns det som lyx att köpa glass för 65 kronor....

Gillar

Skriver ner mina tankar

Jag har börjat med alla möjliga nya rutiner som känns bra. Istället för att sitta framför youtube på morgonen har jag börjat skriva ner morgonens tankar samtidigt som jag dricker mitt morgonkaffe. Vill försöka undvika sociala medier eller teknik när jag vaknar. Känns som det är ett stressigt sätt att vakna på, redan då på morgonen influeras du av hur du borde vara eller hur du borde skapa en perfekt frukost. Nej det blir en stund för mina egna tankar. Det kan hända att jag under dagen fyller på med tankar som dyker upp men det känns viktigast avlasta sig redan på morgonen så att jag inte har för många tankar som ligger och snurrar i mitt huvud under dagen.
Det är som en dagbok för mina tankar och mitt psykiska mående. Jag har som ett samtal med mig själv när jag skriver ner allt jag funderar på. Påminner mig själv om hur jag borde tänka för att må bra.

Gillar