Sista samtalet

Till att börja med, god kväll allihopa!
Igår skrev jag på kontraktet för radhuset jag ska bo i. Sån himla härlig känsla att äntligen ha det på svart och vitt, i mitt huvud har jag inte velat tro på det för än jag skrev på pappret för det. Jag är så tacksam för att få möjligheten. Tacksam för att har en sån fin människa i mitt liv.
Sista mars lämnar jag Järna och flyttar till Mariefred där det troligen kommer bjudas på nya äventyr som förhoppningsvis är positva och även nya utmaningar ett år framåt. Jag har dock många blandade känslor runt flytten, samtidigt som jag känner mig redo är jag också rädd och orolig. Blir en helt annan vardag för mig och själva det ligger den stora utmaningen.

När jag kom hem igår fyllde jag i ansökan för bostadstillägg och även ansökan för stöd genom LSS. Genom LSS vill jag få kontaktperson, ledsagare och daglig verksamhet, även göra en inviduell plan. Hoppas på att jag får igenom allt.
Från det ena till det andra, börjar ett nytt kapitel i livet och det betyder att andra avslutas. Idag avslutade kontakten på Alla Kvinnors Hus. Jag har haft 10 träffar, pratat om mina hemskaste upplevelser i livet. Reflekterat över hur varje upplevelse har påverkat mig. Vi har pratat mycket om hur min relation till mitt ex har förändrat min syn på en relationer, att jag har försökt undermedvetet hitta kopior av honom och att jag förväntar mig att killar ska behandla mig som honom, och att jag ska agera som jag gjorde i den relationen. Känt mig vilsen om det inte finns dom reglerna samtidigt vill jag kunna vara mig själv och blomma. Han hade aldrig gått med mitt turkosa hår eller att jag töjde öronen ytterligare eller mina tatueringar.

Det viktigaste framsteget jag har gjort är att jag kan se en framtid, ha ett mål att arbeta för. Det var ett av målen för mina samtal på AKH, att kunna fantisera om framtiden igen och inte vara beroende av en relation för att kunna göra det. Innan var allt svart när jag försökte se en framtid. Nu kan jag se mig själv i radhuset jag ska bo i, ha ett liv där, till och med se mig komma ut på något sätt i arbetslivet och ser mig själv om ett år i min lägenhet som jag ska ha då.

Sen är det klart att minnena kommer alltid finnas där, kommer ha mina flashbacks och vissa dagar kommer det dra ner mig och andra dagar kommer jag kunna borsta bort dem. Men nu gäller det att använda mig av det jag har kommit fram till och det jag har lärt mig om mig själv ska jag respektera.

Gillar

Dagen jag har väntat på

Onsdag, denna dag har jag längtat efter i 2 veckor. Idag ska jag skriva kontrakt på mitt nya tillfälliga hem. Jag är så spänd inför detta. Så fort jag har skrivit på pappret då kan jag tro på att det verkligen händer. Kommer känna mig trygg. Äntligen ska jag slippa soc. Kommer dock ha stöd genom LSS sen skulle jag tro. Men nu blir mitt hem mitt egna. Denna flytt kommer ta med sig helt nya utmaningar och jag hoppas på att utvecklas ännu mera.

Kommer stå på egna ben. Lära känna en gammal bekant stad på nytt, arbetsträna och komma igång med nya spännande aktiviteter. Hitta tillbaka till mig själv igen, släppa pressen att passa in. Börja leva och skapa ett hållbart liv för mig.

Gillar

Vecka 8 och vad händer vecka 9

Vecka 8 för mig
Förra veckan var minst sagt en känslofylld vecka. Vandrade från att ha positiv inställning till att ha negativ inställning. Glad över att kunna säga att det mesta var positivt. I det stora hela var veckan en stor omväxling från det vanliga. Den kändes lång och kort på samma gång.
Idéer började växa inom mig och känner att jag vill satsa på just dessa idéer. Vill se om dom kan leda någonstans, en nyfikenhet som driver mig lite. Ett kreativt skapande har väckts inom mig och jag vill utvecklas inom mina intressen. Jag är helt enkelt på rätt spår just nu.
Tankar inför vecka 9
Den här veckan har jag fyra olika saker inbokade. Under helgen kommer pappa och lämnar flyttkartonger.
Jag har en känsla av att jag kommer att ligga på topp under kommande vecka. En positivt känsla har jag iallafall vaknat med idag, är spänd inför vad veckan har att erbjuda. Troligen kommer denna vecka gå lika fort som alla andra.

Måndag Hemmadag
Tisdag Cellprovtagning för livmodershalscancer
Onsdag Skriva kontrakt
Torsdag AKH & Habilitering
Fredag Ridning?
Lördag & Söndag Pappa kommer med flyttkartonger
Blev en dejt för pojkarna igår

Gillar