4 sätt för att få en bättre måndag

Måndag imorgon och för många kan en måndag kännas väldigt tung. Den roliga, lugna och sköna helgen är över. Hellre ledig. Eller problemet kanske är att du är ledig hela tiden och det bara känns enformig att det är måndag igen.
För mig är måndagen min favorit av alla vardagar. För mig är det chans till en ny start, en dag då jag som är hemma mycket har som dag av återhämtning eller sätter fart med de roligaste projekten.

Gör en extra god frukost

Att veta att det finns en extra god frukost väntandes på en är en riktigt bra motivering till att kliva upp ur sängen. Flera fördelar med att äta en bra frukost som t.ex. mer energi inför dagen och att det är otroligt mysigt.

Planera in inspirerande mål

Börja din vecka med att planera in mål. Mål som fyller en funktion men som också är roliga. Nytta med nöje. Kan vara allt från att du ska lära dig något nytt till att förbättra något du redan gör.

Ha en rolig aktivitet

Gör något extra kul. Kanske en träff med vännerna? Långpromenad ute med trevligt sällskap. Eller kanske börja en ny rolig hobby som du gör på måndagar.

Ta tid för återhämtning

Ha måndagen som din spadag eller dagen du får sitta timmar i soffan och titta på en serie. Ta dagen/eftermiddagen som tid för återhämtning där du inte behöver göra något alls. Släpp alla måsten den dagen.

Gillar