Veckans Recept | Tomat och Tacopaj

Har du tacorester kvar sen fredagen? Perfekt! Här har jag ett pajrecept till dig. Gjorde det själv i veckan. Första gången jag gjorde matpaj. Hela familjen älskade den. Ännu en gång blev ja förvånad över hur enkelt det var att göra någon som jag alltid trott varit svårt.

Recept

  • Pajskal
  • Köttfärs(rester) med tacokrydda
  • En halv purjolök
  • En gul lök
  • Tre tomater
  • Riven ost (Texmex)
  • Paprikapulver
  • Olja
  • Salt & peppar

Antingen gör du eget pajskal eller köper ett färdigt. Jag följde ett recept ur Vegetariska Rutiga kokboken.
Skär upp tomater, lök, purjolök och fräs det sedan i olja. Krydda under fräsningen. Blanda i köttfärsen som du har sedan din taco. Rör runt ordentligt i stekpanna så att det andra får smak från tacokryddan i färsen.
Häll blandningen i pajskalen som ska vara i en pajform. Toppa med den överblivna osten från er taco.
In i ugnen på 200 grader i 20 minuter.
Servera med en klick gräddfil.

Gillar