Veckans Recept | Grötmuffins

I onsdags gjorde jag något nytt. Grötmuffins. Hade hört talas om det tidigare och att det är populärt att göra till barn. Alternativ till mellanmål och frukost. Eftersom Sandrea varit till kräsen senaste tiden tänkte jag att det var dags att testa något nytt. Vet att hon är svag för muffins med hallon så jag fyllde dessa muffins med just det. Visste dock inte om konsistensen var rätt. Det blev inte muffins som en själv är van vid. Ni vet ju hur muffins brukar vara, känns som ett bröd. Dessa var väldigt saftiga i konsistensen. Kanske därför de heter grötmuffins för att det blir som en gröt i fastare form?

Oj va populära dom blev. Hon ville ha två efter varandra. Var länge sedan jag såg henne med en sådan aptit för något hälsosamt att äta. Hon fick det till både mellanmål och kvällsmat. Igen till frukost på torsdagen. Får nog baka en ny sats ganska snart om hon vill äta dom i den här takten.

Recept

  • 3 ägg
  • 1 banan
  • 1,5 dl mjölk
  • 1,5 dl grötpulver (semper)
  • Valfria bär/frukt

Sätt ugnen på 175 grader. Ställ ut muffinsformar på en plåt.
Mixa ägg, skalad banan och mjölk.
Rör ner grötpulvret. Blanda sedan i bären/frukten.
Fördela smeten i formar. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter.

Gillar